Καλδής: Από 1η Απριλίου και μετά τα τεστ στα Φαρμακεία

8:53 π.μ. - Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021
08:03 π.μ. - Δευ, 22/53/2021
Image: Καλδής: Από 1η Απριλίου και μετά τα τεστ στα Φαρμακεία

Αιφνιδιαστήκαμε από τις εξαγγελίες για παροχή δωρεάν rapid test στους πολίτες από τα φαρμακεία – Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λασιθίου θέλει να ενημερώσει τους πολίτες ότι δεν υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες για την ενέργεια διάθεσης rapid test από τα φαρμακεία. O Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με δικό του Δελτίο Τύπου μας ανακοίνωσε ότι το ζήτημα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες έτσι ώστε να διευκρινιστεί ο τρόπος προμήθειας, διάθεσης αλλά και φυσικά χρήσης του εν λόγω διαγνωστικού τεστ. Ως συνέπεια των παραπάνω, τα μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ακόμα το τρόπο διάθεσης των rapid τεστ μέσω των φαρμακείων τους. Όποτε υπάρξει επίσημη θεσμική ενημέρωση για το ζήτημα αυτό ο ΦΣ Λασιθίου θα ενημερώσει με κάθε πρόσφορο τρόπο τους πολίτες του νομού. Ο Σύλλογος μας σε κάθε περίπτωση χαιρετίζει την ενέργεια εκ μέρους της κυβέρνησης, η οποία τεκμηριώνει την θέση του φαρμακείου στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας. Όπως έχουμε αποδείξει είμαστε πάντα διαθέσιμοι στο να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που βοηθά την τοπική κοινωνία να βγει από αυτή την καταστροφική υγειονομική κρίση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο σύλλογος.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λασιθίου κ. Καλδής μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η όλη διαδικασία έγινε αιφνιδιαστικά και υπάρχει μπροστά δρόμος συζήτησης για τη διαδικασία. Σε κάθε περίπτωση αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν τεστ στα φαρμακεία. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να τα αναζητήσουν από την 1η του Απρίλη και μετά. Το τεστ δεν θα γίνεται στα φαρμακεία. Οι πολίτες θα δικαιούνται 4 τεστ ανα ΑΜΚΑ μηνιαίως, θα τα έχουν στο σπίτι τους και θα τα κάνουν μόνοι τους με λήψη σάλιου ή επίχρισμα από τη μύτη. Βέβαια προκύπτουν ερωτήματα όπως πού θα δηλώσει κάποιος το αποτέλεσμα και ειδικά εάν είναι θετικό τίθεται το ερώτημα εάν θα το δηλώσει. Σε κάθε περίπτωση αιφνιδιαστήκαμε και περιμένουμε προσεχώς περισσότερες λεπτομέρειες, ανέφερε ο κ. Καλδής.