Καλατζάκης: ΟΧΙ στην αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ΝΑΙ στη δημιουργία Τ.Α.Ε

10:59 π.μ. - Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015
10:11 π.μ. - Δευ, 30/59/2015
Image: Καλατζάκης: ΟΧΙ στην αποψίλωση των αστυνομικών υπηρεσιών, ΝΑΙ στη δημιουργία Τ.Α.Ε

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μαζί με το δημοτικό συμβούλιο εξέδωσαν ψήφισμα ενάντια στην πρόταση συγχωνεύσεων των αστυνομικών υπηρεσιών στο Λασίθι όπου κατ’ επέκταση σημαίνει αποψίλωση των υπηρεσιών στην πόλη μας.

Το ψήφισμα αυτό αναφέρει την επιτακτική ανάγκη όχι μόνο διατήρησης της Αστυνομίας της Ιεράπετρας αλλά και ενίσχυση της.
 
Ο κ. Καλατζάκης μας ενημέρωσε ότι έχει στείλει επιστολή στον αστυνομικό διευθυντή Κρήτης όπου του ζητείται η παραμονή των υπηρεσιών στην Ιεράπετρα(αστυνομικό τμήμα, τροχαία, και τμήμα ασφαλείας), ενίσχυση με προσωπικό και υλικοτεχνικό εξοπλισμό, η δημιουργία Τ.Α.Ε και τέλος η διατήρηση και ενίσχυση του αστυνομικού τμήματος Κουτσουρά. 
 
Να θυμίσουμε ότι η Ιεράπετρα είναι η μόνη πόλη του νομού Λασιθίου που δεν έχει τμήμα Τ.Α.Ε. Ακόμα όπως μας είπε ο Δήμαρχος στην επιστολή αυτή επισημαίνει ότι η αστυνομία Ιεράπετρας στεγάζεται σε δημόσιο κτήριο και έτσι δεν υπάρχει θέμα κάθε μήνα με το ενοίκιο όπως υπάρχει σε άλλες περιοχές.
 
Επίσης ο Δήμαρχος τόνισε ότι θα ενημερωθούν τα αρμόδια πρόσωπα και θα φτάσουν όπου χρειάζεται προκειμένου να αποφευχθεί το ζήτημα αυτό αφού χιλιάδες πληθυσμός είναι χωρίς αστυνόμευση.

Συνέντευξη