Καλάθι Νοικοκυράς – Αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

10:33 π.μ. - Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2022
10:10 π.μ. - Τρί, 11/33/2022
Image: Καλάθι Νοικοκυράς – Αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Καταπέλτης ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών Γ. Λεχουρίτης για τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φτώχειας

«Το καλάθι της νοικοκυράς» εμείς το ονομάζουμε «Το καλάθι της φτώχειας » υποστήριξε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών κ. Γ.Λεχουρίτης με αφορμή τα όσα ανακοινώνονται από την κυβέρνηση για διαμόρφωση τιμών σε 50 προϊόντα με στόχο τη στήριξη του καταναλωτή.

Ο πολίτης , είπε ο κ. Λεχουρίτης, βιώνει την ακρίβεια σε όλο το μεγαλείο της αγοράς. Μιλάνε για πληθωρισμό 12 ,1% όμως ο πληθωρισμός είναι πάνω από 13,5 % . Ο Υπουργός επιλέγει μια επικοινωνιακή πολιτική. Τώρα ως προς τη μείωση τιμών σε 50 προϊόντα, για εμάς ο Υπουργός παρανομεί. Διότι δεν μπορεί να κατευθύνει τη μάζα , το λαό, σε μια κατηγορία αγοράς και πιο συγκεκριμένα στα σούπερ μάρκετ όπου ο καθένας μπορεί να βρει ποικιλία προϊόντων σε βασικά αγαθά, από κρέας μέχρι αρτοποιήματα, γαλακτοκομικά, όσπρια απορρυπαντικά κλπ.

Αποκλείει με αυτόν τον τρόπο άλλους, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις δηλαδή πχ ένα κρεοπωλείο, ένα αρτοποιείο, ένα μανάβικο. Έτσι δημιουργείται αθέμιτος ανταγωνισμός. Εμείς αυτό το καλάθι της νοικοκυράς το ονοματίζουμε σε καλάθι της φτώχειας, τόνισε ο κ. Λεχουρίτης.

Εκφράζοντας τον προβληματισμό εάν υπάρχουν οι ελεγκτικοί εκείνοι μηχανισμοί ώστε να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας. Μίλησε ακόμα για την ακρίβεια και την επιβάρυνση των νοικοκυριών, για το πόσο επηρεάζονται ακόμη και οι λαϊκές αγορές από το λεγόμενο καλάθι των 50 προϊόντων ενώ στη συνέχεια έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των δανείων που είτε εξυπηρετούμενα είτε «κόκκινα» έχουν περάσει στα funds.