Καλαντζάκης: Στόχος η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών

9:07 π.μ. - Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015
09:09 π.μ. - Πέμ, 10/07/2015
Image: Καλαντζάκης: Στόχος η ομαλή και ασφαλής λειτουργία των βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών

Καθημερινή προσπάθειά μας είναι η ομαλή και ασφαλής λειτουργία όλων των Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών του Δήμου μας, τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καζαντζάκης, κατά την επίσκεψή του σε Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο ενημερωτικής επίσκεψης που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κα. Χρύσα Χατζημαρκάκη, συζήτησε με τους εργαζομένους των δημοτικών σταθμών για προβλήματα και εκκρεμότητες που παρατηρούνται, ενημερώθηκε για τα προγράμματα που υλοποιούνται, ενώ ο ίδιος αναφέρθηκε στις εργασίες και στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και που αυτό το διάστημα δρομολογούνται.
 
Με την κοινωνική πολιτική να παραμένει πρώτη προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή, σε μια εποχή μάλιστα με αρκετές δυσκολίες για τους πολίτες, ο Δήμαρχος από τους Παιδικούς Σταθμούς του Κεντριού και του Κάτω Χωριού που επισκέφτηκε, ευχαρίστησε πρώτα απ΄όλα τους εργαζομένους όλων των σταθμών, την Πρόεδρο και τους εργαζομένους της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για τη σημαντική τους προσφορά και το καθημερινό τους έργο σε έναν ευαίσθητο χώρο, όπως αυτόν της παιδείας, και αναφέρθηκε στις καθημερινές προσπάθειες του Δήμου Ιεράπετρας αλλά και της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α για την όσο το δυνατόν ασφαλέστερη και εύρυθμη λειτουργία όλων των Σταθμών.
 
Συγκεκριμένα, αφού συζητήθηκαν θέματα που αφορούν παρεμβάσεις και συντηρήσεις, εργασίες και εκκρεμότητες που πρέπει να ολοκληρωθούν, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο των παιδικών σταθμών στην Ιεράπετρα, τονίζοντας ότι στον Δήμο Ιεράπετρας λειτουργούν επτά Δημοτικοί Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί που φιλοξενούν καθημερινά περισσότερα από 400 νήπια και βρέφη.
 
Όπως ανέφερε « πρόκειται για μια προσφορά και για ένα έργο πολύ σημαντικό. Η προσπάθεια από μέρους του Δήμου είναι οι Σταθμοί να είναι στελεχωμένοι με το απαιτούμενο προσωπικό, ώστε να λειτουργούν εύρυθμα και να καλύπτουν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες».
 
Όπως τόνισε «αρκετές είναι οι αιτήσεις που εξυπηρετήθηκαν και φέτος μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ, ενώ πολλές ακόμα εξυπηρετήθηκαν και μέσω της καταβολής μηνιαίων τροφείων τα οποία εξακολουθούν, παρόλες τις δυσκολίες της υπηρεσίας, λόγω της οικονομικής αστάθειας, να διατηρούνται αρκετά χαμηλά, μόλις στα 65 ευρώ τον μήνα, διευκολύνοντας έτσι τους γονείς σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο».
 
Η προσπάθεια όλων, τονίστηκε, είναι οι Σταθμοί, παρά τις δυσκολίες χρηματοδότησης των προγραμμάτων, να συνεχίσουν να προσφέρουν στα παιδιά, εκτός των άλλων εξειδικευμένες δραστηριότητες, όπως εικαστικά, ζωγραφική, μουσική, γυμναστική, υποστηρίζοντας την ολόπλευρη σωματική, νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη των νηπίων.