Καλαντζάκης: «Χρόνια πολλά με υγεία στις γυναίκες της Ιεράπετρας και όλου του κόσμου»

1:29 μ.μ. - Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2023
01:03 μ.μ. - Τετ, 08/29/2023
Image: Καλαντζάκης: «Χρόνια πολλά με υγεία στις γυναίκες της Ιεράπετρας και όλου του κόσμου»

Χρειάζεται εγρήγορση από όλους και συνεχής καθημερινή προσπάθεια για την εξάλειψη των φυλετικών ανισοτήτων.

Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας η σημερινή. Ημέρα τιμής για την πολυσήμαντη προσφορά της, αλλά και μνήμης για όλες τις γυναίκες που στη διάρκεια της ιστορίας αγωνίστηκαν και διεκδίκησαν μια καλύτερη ζωή και ένα καλύτερο, δικαιότερο μέλλον επιδιώκοντας ίση αντιμετώπιση σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής τους.

Δυστυχώς, όμως, παρά την πρόοδο ως προς την άμβλυνση των κοινωνικών και φυλετικών ανισοτήτων σε πολλά κράτη του κόσμου στερεότυπα, τρόποι συμπεριφοράς και νομοθεσίες συνεχίζουν να διευρύνουν το χάσμα και να καθιστούν βραδυκίνητες τις αναγκαίες αλλαγές.

Χρειάζεται εγρήγορση από όλους και συνεχής καθημερινή προσπάθεια για την εξάλειψη των φυλετικών ανισοτήτων.

Πάγια επιδίωξή μας ως Δημοτική Αρχή είναι να στηρίζουμε έμπρακτα με όσα μέσα διαθέτουμε τις ευάλωτες ομάδες γυναικών (μονογονεϊκές οικογένειες, άνεργες μητέρες κ.α.) και να προσπαθούμε γενικότερα διεκδικώντας και υλοποιώντας προγράμματα να βελτιώσουμε τη θέση της γυναίκας στην εργασία, στην οικογένεια και στην κοινωνία. Ειδικά στην Ιεράπετρα, είμαστε δίπλα στη γυναίκα αγρότισσα, στη γυναίκα υπάλληλο, στη γυναίκα οπουδήποτε κι αν εργάζεται πραγματοποιώντας τα απαραίτητα έργα που θα κάνουν το έργο της λίγο πιο εύκολο και αναβαθμίζοντας παράλληλα την ποιότητα της ζωής της με τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, τις υποστηρικτικές δομές Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Χρόνια πολλά με υγεία στις γυναίκες της Ιεράπετρας και όλου του κόσμου.