Καλαντζάκης: «Πιστεύουμε στη δύναμη της γυναίκας και συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στη δράση του συλλόγου φίλων θεάτρου Ιεράπετρας»

9:26 μ.μ. - Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2023
09:03 μ.μ. - Πέμ, 30/26/2023
Image: Καλαντζάκης: «Πιστεύουμε στη δύναμη της γυναίκας και συμπαραστεκόμαστε έμπρακτα στη δράση του συλλόγου φίλων θεάτρου Ιεράπετρας»

Στην παράσταση ο δήμαρχος

Στην εκδήλωση με τον τίτλο « Η δε γυνή», που πραγματοποιήθηκε στις 29 Μαρτίου στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας και της παγκόσμιας ημέρας του θεάτρου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.

Η εκδήλωση, που σημείωσε ιδιαίτερη επιτυχία, αποτελούσε πρωτοβουλία της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. και του Δήμου Ιεράπετρας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας και τον Πολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο «Κρητικός χορός». Στο πλαίσιο της εκδήλωσης απονεμήθη από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας στην Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλων Θεάτρου Ιεράπετρας κ. Σοφία Κονταξάκη, τιμητική πλακέτα για τη συνολική προσφορά της στον χώρο.

Κατά τον χαιρετισμό του, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ανέφερε μεταξύ άλλων:  «Πιστεύουμε στη δύναμη της Γυναίκας και ως Δημοτική Αρχή ενισχύουμε ακόμη περισσότερο το ρόλο της, δίνοντας ευκαιρίες για να συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κοινωνία και στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ως Δήμος Ιεράπετρας στηρίζουμε έμπρακτα ευάλωτες ομάδες γυναικών, όπως είναι οι μονογονεϊκές οικογένειες, οι άνεργες μητέρες, κ.α και μέσα από προγράμματα και δομές, όπως Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΑΠΗ, τις δράσεις του Κέντρου Κοινότητας και του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και τους Δημοτικούς Βρεφονηπιακούς Σταθμούς, τους παιδικούς σταθμούς, τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, προσπαθούμε να διευκολύνουμε το έργο τους και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της ζωής τους.

Τιμάμε όμως και το Σύλλογο Φίλων θεάτρου Ιεράπετρας για το αξιόλογο έργο του όλα αυτά τα χρόνια ξεχωρίζοντας το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού θεάτρου, που πραγματοποιείται με την υποστήριξή του στην πόλη μας κάθε χρόνο, ενός καταξιωμένου πλέον πανελλαδικά θεσμού και από τα κορυφαία πολιτιστικά γεγονότα της Ιεράπετρας.

Ως Δημοτική Αρχή συνεχίζουμε να είμαστε συμπαραστάτες έμπρακτα  στη δράση του Συλλόγου, καθώς πεποίθησή μας είναι ότι η τέχνη του θεάτρου και γενικότερα ο πολιτισμός είναι ένα δημοκρατικό αγαθό, που πρέπει να είναι προσβάσιμο από το σύνολο της κοινωνίας.

Ευχαριστώ την Πρόεδρο, κα Μαρία Σακαδάκη και το προσωπικό του Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ για την εξαιρετική εκδήλωση».