Καλαντζάκης: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια υποβάθμισης των Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ και πρώην ΤΕΒΕ στην Ιεράπετρα»

2:37 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Ιουλίου 2021
02:07 μ.μ. - Δευ, 19/37/2021
Image: Καλαντζάκης: «Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια υποβάθμισης των Υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ και πρώην ΤΕΒΕ στην Ιεράπετρα»

Με τον Πρόεδρο και το μέλος του Συλλόγου εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κ.κ. Χριστοδουλάκη Παύλο και Αγγελάκη Γεώργιο, καθώς και με την Προϊσταμένη του Ο.Α.Ε.Ε Ιεράπετρας, κα Μπαριτάκη Γεωργία συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ιεράπετρας

Με τον Πρόεδρο και το μέλος του Συλλόγου εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΦΚΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ κ.κ. Χριστοδουλάκη Παύλο και Αγγελάκη Γεώργιο, καθώς και με την Προϊσταμένη του Ο.Α.Ε.Ε Ιεράπετρας, κα Μπαριτάκη Γεωργία συναντήθηκε εκτάκτως ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, ύστερα από την αιφνίδια απόφαση του Υπουργείου Εργασίας που προβλέπει μεταξύ άλλων την υποβάθμιση του ΙΚΑ – ΕΦΚΑ και ΤΕΒΕ Ιεράπετρας και Σητείας από Διευθύνσεις σε Τμήματα.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Για άλλη μια φορά επιχειρείται η υποβάθμιση κεκτημένων Υπηρεσιών του Δήμου της Ιεράπετρας. Η Κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι δυνατόν να αποψιλώνεται από τις παραπάνω Υπηρεσίες ο Δήμος της Ιεράπετρας ταλαιπωρώντας έτσι χιλιάδες Γεραπετρίτες και επιφέροντάς τους πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση αναγκάζοντας τους να μεταβαίνουν στον Άγιο Νικόλαο, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Το ΙΚΑ της Ιεράπετρας καλύπτει ασφαλιστικά όχι μόνο τις ανάγκες πάνω από 28.000 κατοίκων του Δήμου Ιεράπετρας και της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού, αλλά και εκατοντάδων κατοίκων όμορων περιοχών οι οποίοι επιλέγουν το ΙΚΑ-ΕΦΚΑ της Ιεράπετρας λόγω εγγύτητας και καλύτερης πρόσβασης.

Ως Δημοτική Αρχή είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια υποβάθμισης των παραρτημάτων ΙΚΑ-ΕΦΚΑ και ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ και στηρίζουμε τα αιτήματα των εργαζομένων τους.

Θα θέσουμε το θέμα άμεσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να λάβουμε σχετικές αποφάσεις, ενώ προγραμματίζουμε συνάντηση με τους Βουλευτές του Νομού και με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, προκειμένου να μεταβούμε από κοινού με το Σύλλογο εργαζομένων, ώστε να επιτύχουμε την άρση της συγκεκριμένης απόφασης».