Καλαντζάκης: “τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο-χρειάζεται αγώνας για να υλοποιηθούν τα έργα”

6:49 μ.μ. - Τρίτη, 28 Σεπτεμβρίου 2021
06:09 μ.μ. - Τρί, 28/49/2021
Image: Καλαντζάκης: “τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο-χρειάζεται αγώνας για να υλοποιηθούν τα έργα”

Δηλώσεις μετά την επίσκεψη Πλακιωτάκη

Το Δημαρχείο της Ιεράπετρας επισκέφθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννης Πλακιωτάκης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, παρουσία των Αντιδημάρχων κ. Γεωργίου Ασπραδάκη, κας Χρύσας Χατζημαρκάκη, κ. Νεκτάριου Παπαδάκη, κας Μαρίας Ρουμελιωτάκη, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ευάγγελου Μπινιχάκη, του Δημοτικού Συμβούλου, κ. Αντρέα Παπαδοπετράκη κ.α.

Στην ατζέντα τέθηκαν μείζονος σημασίας θέματα, όπως η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, η ένταξη σημαντικών αναπτυξιακών έργων στο Πρόγραμμα ΤΡΙΤΣΗΣ, μελέτες και έργα στην ύδρευση, η χρηματοδότηση για την κατασκευή του νέου φάρου, η αναβάθμιση του λιμένα του Μακρύ Γιαλού, το μεταφορικό ισοδύναμο κ.α.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε τα εξής: «Ως Δημοτική Αρχή καταθέτουμε ολοκληρωμένες μελέτες για έργα που εντάσσονται στο πρόγραμμά μας και αφορούν τόσο την πόλη της Ιεράπετρας όσο και τις Κοινότητες.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα εντάξαμε μια σειρά από έργα ουσίας σε χρηματοδοτικά Προγράμματα του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ τώρα έρχεται να προστεθεί και η αναβάθμιση του Λιμένα του Μακρύ Γιαλού, προϋπολογισμού άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ. Πρέπει, όμως, να γίνει σαφές ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται, τίποτα δεν είναι δεδομένο. Χρειάζεται καθημερινός αγώνας τόσο για να σχεδιαστούν όσο και για να υλοποιηθούν τα έργα.

Ευχαριστώ τον Υπουργό, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη και τα Στελέχη του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για την εξαιρετική συνεργασία».