Καλαντζάκης - Πλακιωτάκης στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

9:35 π.μ. - Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Τετ, 10/35/2023
Image: Καλαντζάκης - Πλακιωτάκης στο Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου

Χρηματοδοτείται η μελέτη για την ανέγερση νέου κτιρίου με ποσό ύψους 232.967€

Σε προγραμματισμένη ενημερωτική συνάντηση και εφ΄ όλης της ύλης συζήτηση για τη λειτουργία και την εξέλιξη του Μουσικού Γυμνασίου Λασιθίου παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στη συνάντηση συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης νομού Λασιθίου κ. Θανάσης Κατσαγκόλης, η Διευθύντρια του Μουσικού Σχολείου, κα Μαριάννα Χαϊτα, ο Αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντίνος Αστροπεκάκης, η δημοτική Σύμβουλος, κα Ελένη Βλάσση, η Πρόεδρος της Κοινότητας Καβουσίου, κα Μαρία Χαλκιαδάκη, ο πρώην Πρόεδρος, κ. Γιάννης Ρεμεδιάκης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου κ.α. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός γνωστοποίησε ότι με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη, επιχορηγείται ο Δήμος Ιεράπετρας με 232.967 ευρώ για την εκπόνηση των μελετών ανέγερσης νέου σύγχρονου διδακτηρίου.

«Ως Δημοτική Αρχή καταβάλλαμε μεγάλη προσπάθεια και για να επιτύχουμε τη λειτουργία του Μουσικού Γυμνασίου του νομού Λασιθίου στο Καβούσι, αλλά και για τη χρηματοδότηση τόσο της μελέτης όσο και της κατασκευής νέου κτιρίου. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι από την ανακοίνωση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, καθώς αποτελεί επιστέγασμα των προσπαθειών μας και τη συνέχεια της υλοποίησης του οράματός μας. Στόχος μας ως Δημοτική Αρχή ήταν και παραμένει η στέγαση του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου σε ένα σύγχρονο κτίριο, όπου οι μαθητές θα μπορούν να αναπτύξουν στον μέγιστο βαθμό τις ικανότητές τους.

Μετά και τη χρηματοδότηση θα «τρέξουμε» τάχιστα τις διαδικασίες με τη δημοπράτηση της μελέτης, ώστε να έχουμε το συντομότερο δυνατόν στο Καβούσι ένα Μουσικό Σχολείο ευρωπαϊκών προδιαγραφών», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης.