Καλαντζάκης: Κανονικά το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο της 1η Δεκεμβρίου παρά τις δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη

11:20 π.μ. - Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2023
11:11 π.μ. - Πέμ, 16/20/2023
Image: Καλαντζάκης: Κανονικά το μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο της 1η Δεκεμβρίου παρά τις δεσμεύσεις Χρυσοχοΐδη

Η κυβέρνηση και οι Βουλευτές πρέπει να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των νοσοκομείων

Αναφορικά με την επίσκεψη του υπουργού Υγείας κ. Μ. Χρυσοχοϊδη στη Σητεία όπου έγινε σύσκεψη στο Νοσοκομείο, τοποθετήθηκε στον Ηχώ 99,8 ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Επισημαίνοντας οτι μπορεί ο κ. Υπουργός να μην ήρθε στην Ιεράπετρα αν και ο ίδιος ως Δήμαρχος το ζήτησε, μπορεί να μην στάθηκε να μιλήσει ο Υπουργός στους συγκεντρωμένους στην Παχειά Άμμο, μένει ωστόσο στη δέσμευση του κ. Χρυσοχοϊδη θα έρθει στην Ιεράπετρα. Από πλευρά του έθεσε στον Υπουργό δυο βασικά ζητήματα για το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Το ένα είναι η οικονομική αυτοτέλεια και το άλλο η πρόσληψη προσωπικού.

Ο Δήμαρχος πρόσθεσε οτι επίκειται την 1η Δεκεμβρίου μονοθεματικό δημοτικό συμβούλιο στην Ιεράπετρα για την υγεία και το Νοσοκομείο όπου αναμένει να βρεθούν τόσο ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού κ. Πλακιωτάκης όσο και άλλοι αρμόδιοι παράγοντες της υγείας και να δώσουν απαντήσεις για το τι προτίθενται να κάνουν για την ενίσχυση του Νοσοκομείου.

Ο κ. Καλαντζάκης σχολίασε στη συνέχεια ότι, κάθε δήμος αγωνιά για τον τόπο του και μπορεί να έχει διαφορετικές ανάγκες σε έργα και αναλόγως διεκδικεί. Υγεία και οδικό δίκτυο είναι κοινά θέματα. Αυτή η τακτική του διαίρει και βασίλευε που προσπαθούν να περάσουν οι εκάστοτε κυβερνώντες δεν ωφελεί. Η υγεία και το οδικό δίκτυο είναι θέματα κυβερνητικά. Δεν είμαι ικανοποιημένος από τη δήλωση του νέου Δημάρχου Αγίου Νικολάου κ. Μενεγάκη. Δεν περιμένω λύσεις από τον Διοικητή της 7ης ΥΠΕ κ. Ν. Παπαβασιλείου ή τον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ανδρεαδάκη. Όποια άποψη και εάν εκφράζει πχ ένας Δήμαρχος το τι θα γίνει τελικά το αποφασίζει η κυβέρνηση, είπε μεταξύ άλλων.