Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο από τους μαθητές του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

9:27 π.μ. - Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου 2023
09:12 π.μ. - Παρ, 22/27/2023
Image: Κάλαντα των Χριστουγέννων στον Μητροπολίτη κ. Κύριλλο από τους μαθητές του 1ου και του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας

Το πρωί της Τετάρτης 20 Δεκεμβρίου 2023 μαθητές του 1ου Γυμνασίου και του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας έψαλαν στον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλο παραδοσιακά κάλαντα των Χριστουγέννων

Αρχικά ο Σεβ. κ. Κύριλλος υποδέχθηκε στο γραφείο του ομάδα μαθητών του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα των Χριστουγέννων από διάφορες περιοχές της πατρίδας μας. Τους συνόδευαν ο Διευθυντής κ. Φιλοκτήτης Τζαράκης και η καθηγήτρια Μουσικής κ. Άρτεμις Χαραλαμπάκη.

Λίγο αργότερα τον Σεβασμιώτατο επισκέπτηκε αντιπροσωπεία μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας, που συνόδευαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Δημήτριος Χοϊλούς και η Φιλόλογος καθηγήτρια κ. Χριστίνα Μπακαλάρου. Τα παιδιά με τη συνοδεία παραδοσικών μουσικών οργάνων έψαλαν τα Κρητικά κάλαντα των Χριστουγέννων μεταδίδοντας την εορταστική και ευφρόσυνη ατμόσφαιρα της επικείμενης μεγάλης εορτής.

Μετά το καθιερωμένο κέρασμα, ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος συνομίλησε με τους μαθητές και τους συνοδούς τους, τους ευχήθηκε εγκάρδια καλά Χριστούγεννα και τους έδωσε την ευχητήρια κάρτα του για τις εορτές του αγίου Δωδεκαημέρου.