Καλαϊτζάκης: Ικανοποιητικά τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρά τις δυσκολίες και τον πόλεμο

11:57 π.μ. - Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2024
11:06 π.μ. - Δευ, 10/57/2024
Image: Καλαϊτζάκης: Ικανοποιητικά τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ παρά τις δυσκολίες και τον πόλεμο

Ο κ. Εμμ. Καλαϊτζάκης, πρόεδρος Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ Λασιθίου, σχολίασε τα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών στον Ηχώ 99,8

Ο κ. Καλαϊτζάκης δεν μπόρεσε να αφήσει ασχολίαστο το θέμα της αποχής αλλά και την άνοδο της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Όπως είπε, την προηγούμενη φορά που είχαμε ιδεολογική κυριαρχία της ακροδεξιάς οδηγηθήκαμε σε παγκόσμιο πόλεμο.

Στην συνέχεια, ο κ. Καλαϊτζάκης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών. Ο στόχος που είχε θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ ήταν να ψαλιδιστεί το 41% της Νέας Δημοκρατίας κάτι που έγινε. Θεωρεί λοιπόν ότι το μήνυμα που δίνουν αυτές οι ευρωεκλογές είναι ότι ο κόσμος αντιδρά στην πολιτική της κυβέρνησης. Στο Λασίθι η ΝΔ έχασε μεγάλο ποσοστό με τον κ. Καλαϊτζάκη να πιστεύει ότι η κατάσταση των νοσοκομείων του νομού μας έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Το ΠΑΣΟΚ είναι πρώτο στο νομό μας αλλά την ίδια στιγμή σε απόλυτο αριθμό ψήφων είχε πτώση και ταυτόχρονο δεν έπιασε τον πανελλαδικό στόχο που είχε, να είναι δηλαδή δεύτερο κόμμα.

Όσων αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι δεδομένης της κατάστασης είναι πολύ ευχαριστημένος. Ο ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ προέρχεται από μία βαριά πολιτική ήττα και μία διάσπαση. Τόσο ο πρόεδρος όσο και η ίδια η ύπαρξη του κόμματος αμφισβητούνταν από τα μεγάλα ΜΜΕ τα οποία μιλούσαν μέχρι και για διάλυση του κόμματος. Παρόλα αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης κατάφερε μέσα σε τρεις μήνες να ενώσει τον ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ και να τον εδραιώσει ως τον κύριο και μοναδικό πόλο της αντιπολίτευσης. Όλη αυτή η πορεία είναι κέρδος για το κόμμα αφού έχει γίνει το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που συνεχώς εξελίσσεται.

Κλείνοντας, ο κ. Καλαϊτζάκης είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ είναι υπέρ της ευρύτερης συγκέντρωσης του προοδευτικού κόσμου και κάλεσε τον κόσμο να συμπράξει προς αυτή την κατεύθυνση.