Καιρός: Τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες σήμερα στην Κρήτη

8:10 π.μ. - Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022
08:01 π.μ. - Παρ, 14/10/2022
Image: Καιρός: Τσουχτερό κρύο και ισχυροί βοριάδες σήμερα στην Κρήτη

Νεφώσεις και τοπικές βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες σήμερα Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου στην Κρήτη - Στα ορεινά θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις - Βελτιωμένος προβλέπεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα

Στην Κρήτη, σύμφωνα με την  πρόγνωση του καιρού για σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις, που από το απόγευμα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, αύριο, Παρασκευή, στο Ηράκλειο ο καιρός αναμένεται βελτιωμένος. Μόνο τις πρωινές ώρες προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ωστόσο σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, θα επικρατεί  ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος προβλέπεται αρχικά ο καιρός στην Άνω Βιάννο την Παρασκευή, καθώς θα επικρατήσουν έντονες νεφώσεις. Κατά τη διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα «καθαρίσει», ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί 6 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 4 βαθμοί Κελσίου.

Καλές προβλέπονται οι καιρικές συνθήκες στο Αρκαλοχώρι σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 Μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 6 βαθμοί Κελσίου.  

Στο Ρέθυμνο προβλέπονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, προβλέπονται έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα ο καιρός προβλέπεται αίθριος και μόνο λίγες νεφώσεις θα επικρατήσουν, οι οποίες τις βραδινές ώρες αναμένεται να είναι πιο πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Έντονες νεφώσεις θα επικρατήσουν κυρίως τις πρωινές ώρες στον Άγιο Νικόλαο, ωστόσο κατά τη διάρκεια της ημέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στην Σητεία προβλέπεται ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο τις πρωινές ώρες αναμένονται έντονες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 10 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.  

hxonews

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μόνο στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια ηπειρωτικά τους 7 με 8 και στην υπόλοιπη χώρα τους 10 με 13 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος τις πρωινές ώρες στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Στην Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια έως 7 μποφόρ, με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στην κεντρική Μακεδονία πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ, που βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς.

Θερμοκρασία: Από -08 (μείον 8) έως 08 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος.

Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 4 και από το απόγευμα βορειοδυτικοί τοπικά στο Ιόνιο 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου από -06 (μείον 6) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα ανατολικά και νότια.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 11 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Στην περιοχή του Καστελόριζου νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 8 μποφόρ, με εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 02 έως 09 και στα Δωδεκάνησα έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου

Ανακοίνωση εξέδωσε το απόγευμα της Πέμπτης, 13 Ιανουαρίου και το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, για αύριο, Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου, λόγω δυσμενών καιρικών συνθήκων και πιο συγκριμένα λόγω ισχυρών βόρειων ανέμων έντασης 6 με 8 Μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, όλοι οι ιδιοκτήτες ελλιμενιζόμενων στην περιοχή μας, πλοίων και μικρών σκαφών να λάβουν όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλούς πρόσδεσης των σκαφών τους.

  1. Ορμούντα επαγγελματικά αλιευτικά – πλοία αναψυχής και μικρά σκάφη να αποφύγουν δραστηριοποίησή τους κατά τον χρόνο ισχύος δελτίου καιρικών φαινομένων.
  2. Ρυμουλκά – ναυαγοσωστικά – αλιευτικά και εθελοντικές ομάδες καλούνται να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα για παροχή συνδρομής σε περίπτωση που απαιτηθεί.
  3. Τέλος γνωστοποιείται ότι το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου έχει θέσει σε ετοιμότητα όλο το προσωπικό και τα διατιθέμενα πλωτά και χερσαία μέσα προς αντιμετώπιση περιστατικών παροχής βοήθειας σε τυχόν κινδυνεύοντα πλοία, μικρά σκάφη και πρόσωπα.

neakriti.gr