Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και νεφώσεις κατά τόπους σήμερα στην Κρήτη

8:26 π.μ. - Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
08:11 π.μ. - Τρί, 30/26/2021
Image: Καιρός: Ισχυροί άνεμοι και νεφώσεις κατά τόπους σήμερα στην Κρήτη

Άστατος προβλέπεται ο καιρός και σήμερα Τρίτη, 30 Νοεμβρίου στην Μεγαλόνησο - Αλλάζει το σκηνικό, με ισχυρούς δυτικούς ανέμους και πτώση της θερμοκρασίας

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως τις πρώτες πρωινές ώρες, προβλέπονται στην Κρήτη, σήμερα Τρίτη, 30 Νοεμβρίου. Τα φαινόμενα από αργά το απόγευμα θα σταματήσουν, σύμφωνα με τις προγνώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 7 με 8 και τις πρώτες πρωινές ώρες στα δυτικά έως 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 13 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά, στο Ηράκλειο οι καιρικές συνθήκες σήμερα Τρίτη, αναμένεται καλές, καθώς θα επικρατήσει αραιή συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αγία Βαρβάρα Ηρακλείου, αρχικά προβλέπεται άστατος καιρός, με έντονη συννεφιά κυρίως το πρωί όπου και αναμένεται να εκδηλωθεί βροχή, κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αίθριος καιρός αναμένεται στο Αρκαλοχώρι, καθώς θα επικρατεί αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται άστατος καιρός, έντονη συννεφιά κυρίως τις πρωινές και τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στο Σπήλι Ρεθύμνου, αναμένεται αίθριος καιρός, καθώς θα επικρατήσει αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πολύ καλές αναμένονται οι καιρικές συνθήκες σήμερα στα Χανιά, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και μόνο τις μεσημεριανές ώρες αναμένεται να εμφανιστούν κάποια σύννεφα στον ουρανό των Χανίων. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στα Φαλάσαρνα Χανίων αναμένεται αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ισχυροί 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου οι καιρικές συνθήκες θα είναι πολύ καλές σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία αναμένεται έντονη συννεφιά κυρίως τις μεσημεριανές ώρες, ενώ πρωί και απόγευμα ο ουρανός θα είναι «καθαρός». Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

hxonews

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους έντονες στα δυτικά και βόρεια τις πρωινές ώρες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και από τις απογευματινές ώρες θα περιοριστούν στην ανατολική νησιωτική χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και από το βράδυ σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει αισθητή πτώση. Στα βόρεια δε θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 14 με 15, ενώ στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Γρήγορα θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία-Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι έντονα, θα σταματήσουν βαθμιαία από τις μεσημβρινές ώρες και από τα δυτικά. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα παράκτια το πρωί 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και από τις απογευματινές ώρες στα ανατολικά σε βορειοανατολικους και θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον δύο (-2) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους έντονες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και αργά το απόγευμα θα σταματήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους στα ορεινά.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 και τις πρωινές ώρες τοπικά 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στο Ιόνιο 7 μποφόρ και σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο από μείον δύο (-02) έως 08 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις απογευματινές ώρες θα σταματήσουν. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και τις πρωινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια.

Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες βαθμιαία από τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κατά διαστήματα μέχρι αργά το απόγευμα.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 και κατά τόπους τοπικά 7 και στα νότια τις πρωινές ώρες 8 μποφόρ. Τις απογευματινές ώρες θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μεταβολή του καιρού από την Τετάρτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει κατά 180° τις επόμενες ώρες, καθώς ξεκινώντας από τα βορειοδυτικά τμήματα, θα σημειωθούν και πάλι αρκετές βροχές,  ενώ ταυτόχρονα ο υδράργυρος θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση.

Από την Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας με ταυτόχρονη εξασθένηση των ανέμων, ενώ οι ελάχιστες τιμές της θα είναι κοντά στους 12 βαθμούς Κελσίου. Από την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου οι νοτιάδες και η σκόνη θα κάνουν ξανά την εμφάνιση τους.

neakriti.gr