Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

9:23 π.μ. - Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2022
09:10 π.μ. - Πέμ, 13/23/2022
Image: Καιρός: Έρχονται καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

Βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές την Παρασκευή και πτώση της θερμοκρασίας. Βελτίωση το Σαββατοκύριακο με τοπικά πολύ ισχυρούς ανέμους στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ Θοδωρή Κολυδά

Ο καιρός με μια ματιά

  • Βροχές από τα ΒΔ την Πέμπτη και τοπικά έντονα φαινόμενα τη Παρασκευή, με βελτίωση το Σαββατοκύριακο
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα κανονικά για την εποχή σήμερα, αλλά με πτώση από την Παρασκευή
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ στο Αιγαίο από την Παρασκευή

Βαρομετρικά Ευρώπης και η εβδομαδιαία προοπτική υετού ανέμων και θερμοκρασιών

-

Οι αναλυτικές προγνώσεις Ελλάδος

Σήμερα Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, στο Αιγαίο έως 6 και στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

hxonews

ΚΑΙΡΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14-10-2022

Στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6, στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τη Μακεδονία τους 18 με 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 23 βαθμούς.

hxonews

ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ - ΥΕΤΟΣ

Την Παρασκευή από το πρωί θα έχουμε πολλές βροχές στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), και τα φαινόμενα πιθανό να είναι ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο . Σύμφωνα με τα πρώτα δεδομένα το πέρασμα αυτού του χαμηλού που θα μας επηρεάσει και φαίνεται στο αρχικό βίντεο προβλέπεται να προκαλέσει ανά 6ωρο ακόμη έως και 50 mm βροχής.

hxonews

Δείκτης EFI (Extreme Forecast Index)

O δείκτης EFI για τα συνολικά ύψη βροχοπτώσεως με τα δεδομένα της Τετάρτης έχει μέχρι πορτοκαλί ένδειξη κυρίως για το Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο. Η ΕΜΥ σήμερα θα αξιολογήσει τελικώς την κατάσταση και αν χρειαστεί θα εκδώσει ανάλογη προειδοποίηση.

hxonews
hxonews

ΚΑΙΡΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 15-10-2022

Στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες . Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια.

hxonews

ΚΑΙΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 16-10-2022

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, όμως τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

hxonews

news247.gr