Και επίσημα καλοκαίρι - Το doodle της Google για το θερινό ηλιοστάσιο

8:58 π.μ. - Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019
08:06 π.μ. - Παρ, 21/58/2019
Image: Και επίσημα καλοκαίρι - Το doodle της Google για το θερινό ηλιοστάσιο

Και επίσημα εισερχόμαστε σε ρυθμούς καλοκαιριού καθώς σήμερα Παρασκευή 21 Ιουνίου εορτάζεται το θερινό ηλιοστάσιο

 
Πιο αναλυτικά, σήμερα (21/6) θα είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια μέρα για το 2019 ενώ οι μέρες θα αρχίσουν σιγά-σιγά να μικραίνουν, μέχρι να εξισωθούν σχεδόν με τις νύχτες κατά την φθινοπωρινή ισημερία, ενώ στο χειμερινό ηλιοστάσιο του Δεκεμβρίου υπάρχει πια η μικρότερη μέρα.
 
Κάθε χρόνο στις 20 ή 21 Ιουνίου (21 Ιουνίου το 2019), ο ήλιος βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο του ουρανού στο βόρειο ημισφαίριο. Έτσι, παρατηρείται η μεγαλύτερη μέρα του χρόνου για το βόρειο ημισφαίριο (θερινό ηλιοστάσιο, το λιοτρόπι, όπως το λέει ο λαός) και αντιστρόφως η μικρότερη ημέρα για το νότιο ημισφαίριο. Για το Βόρειο Ημισφαίριο είναι η επίσημη έναρξη του καλοκαιριού και για το Νότιο Ημισφαίριο του χειμώνα.

 
Τι είναι τα doodles
 
Τα doodles δημιουργούνται από τη Google για να γιορτάσουν γεγονότα, επετείους και γενέθλια καλλιτεχνών, επιστημόνων, μουσικών και άλλων ξεχωριστών προσωπικοτήτων. Η ομάδα μηχανικών και σχεδιαστών doodle της Google (γνωστοί ως doodlers) ψάχνει πάντα για νέες και ενδιαφέρουσες ιδέες.
 
Το πρώτο doodle είχε δημιουργηθεί το 1998, όταν οι ιδρυτές της Google Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι, προκειμένου να ενημερώσουν τους χρήστες ότι θα λείπουν (ήθελαν να πάνε σε φεστιβάλ στην έρημο της Νεβάδα), τοποθέτησαν το σχέδιο μίας φιγούρας σε ράβδο πίσω από το δεύτερο «ο» του λογοτύπου της εταιρείας, ενημερώνοντας έτσι τους χρήστες ότι βρίσκονται εκτός γραφείου. Η ιδέα άρεσε και έκτοτε καθιερώθηκε και εμπλουτίσθηκε.
 
 
dikaiologitika.gr