Και επίσημα η εορτή του πολιούχου Ιεράπετρας Αγίου Γεωργίου θεσμοθετείται ως αργία

12:08 μ.μ. - Τρίτη, 19 Μαΐου 2020
12:05 μ.μ. - Τρί, 19/08/2020
Image: Και επίσημα η εορτή του πολιούχου Ιεράπετρας Αγίου Γεωργίου θεσμοθετείται ως αργία

Πρέπει η αργία να οριστεί με προεδρικό Διάταγμα - Ξεκινάμε τις διαδικασίες δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος Χ. Χατζημαρκάκη

Αίτημα καθιέρωσης τοπικής θρησκευτικής εορτής ως αργίας ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας. Πιο συγκεκριμένα όπως δήλωσε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη η εορτή του πολιούχου της Ιεράπετρας Αγίου Γεωργίου δεν είναι καθιερωμένη ως ημέρα αργίας. Για να ισχύει αυτό θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται σχετική απόφαση σε προεδρικό διάταγμα. Σίγουρα αποτελεί μια ξεχωριστή ημέρα για την Ιεράπετρα η εορτή του πολυούχου της πόλεως θα πρέπει όμως και τυπικά να οριστεί ως αργία. Ξεκινούν επομένως οι διαδικασίες σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη, την Περιφέρεια Κρήτης και λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να θεσμοθετηθεί, τόνισε η κα Χατζημαρκάκη.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης αναφέρεται στο θέμα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων καφέ εστίασης που ανοίγουν τις επόμενες ημέρες μετά την άρση των μέτρων λόγω κορωνοϊού καλώντας τους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν να κάνουν σχετική αίτηση στον Δήμο. Τέλος η κα αντιδήμαρχος αναφέρεται και στο ζήτημα με τη λειτουργία οργανωμένων παραλιών.