Και εγένετο... Meta: Το Facebook άλλαξε το όνομά του

7:35 π.μ. - Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021
07:10 π.μ. - Παρ, 29/35/2021
Image: Και εγένετο... Meta: Το Facebook άλλαξε το όνομά του

Μια πολυαναμενόμενη και.. επικών διαστάσεων αλλαγή ανακοίνωσε το Facebook με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακοινώνει το νέο όνομα της μητρικής εταιρείας των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Μια πολυαναμενόμενη και.. επικών διαστάσεων αλλαγή ανακοίνωσε το Facebook με τον Μαρκ Ζάκερμπεργκ να ανακοινώνει το νέο όνομα της μητρικής εταιρείας των δημοφιλών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Η μητρική εταιρεία των Facebook, Instagram και WhatsApp, πλέον, θα ονομάζεται Meta, με τον τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώνει τις αποφάσεις της στο ετήσιο συνέδριό της, επισημαίνοντας ότι το νέο όνομα είναι πιο αντιπροσωπευτικό για αυτά που πρεσβεύει αυτή τη στιγμή η εταιρεία.

Αποκαλύφθηκαν ακόμη τα σχέδια για το metaverse, έναν διαδικτυακό κόσμο όπου οι χρήστες θα μπορούν να παίζουν παιχνίδια, να εργάζονται και να επικοινωνούν σε ένα εικονικό περιβάλλον.

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ και οι συνεργάτες του προχώρησαν σε αυτή την απόφαση για να... ξεπλύνουν την εταιρεία από σειρά σκανδάλων τα οποία έχουν αμαυρώσει το όνομά της εδώ και χρόνια.

Οι τελευταίες εξελίξεις έρχονται μετά από σειρά αποκαλύψεων που βασίζονται σε έγγραφα που διέρρευσε η Φράνσις Χάουγκεν, πρώην εργαζόμενη της εταιρείας, η οποία κατηγορεί το Facebook ότι «έβαλε τα κέρδη πάνω από την ασφάλεια».

efsyn.gr