Καφέ εστίαση - Ιεράπετρα: Αυξημένη κίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα

2:25 μ.μ. - Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021
02:06 μ.μ. - Δευ, 28/25/2021
Image: Καφέ εστίαση - Ιεράπετρα: Αυξημένη κίνηση μόνο τα Σαββατοκύριακα

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμμ. Μιχελαράκης στον Ηχώ 99,8

Αυξημένη είναι η κίνηση στα καταστήματα καφέ εστίασης της Ιεράπετρας κατά τις ημέρες Παρασκευή Σάββατο και Κυριακή, μεσοβδόμαδα όμως είναι αρκετά περιορισμένη παρότι βρισκόμαστε στο τέλος του πρώτου μήνα του καλοκαιριού. Ο πρόεδρος τους συλλόγου καφέ εστίασης κ. Μανώλης Μιχελαράκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 λέγοντας ότι η τουριστική κίνηση είναι σε χαμηλά επίπεδα και δε θυμίζει σε τίποτα παλιές εποχές, προ κορωνοϊού. Ως κλάδος έχουν επηρεαστεί πολύ από την όλη κατάσταση που επικρατεί στην αγορά και έτσι από τη μια ο τουρισμός μπορεί να άνοιξε αλλά με μικρές πληρότητες από την άλλη η χρονιά για τους αγρότες δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή. Βασικοί λοιπόν πυλώνες της οικονομίας της τοπικής αγοράς εξακολουθούν να περνούν δύσκολες ώρες και αυτό αποτυπώνεται και στον κλάδο της εστίασης αλλά και στα εμπορικά καταστήματα. Σε ότι αφορά στην ενίσχυση από το κράτος , η εστίαση για τον Απρίλιο δεν πήρε κάποια χρήματα, ανέφερε ο πρόεδρος.

Πρόσθεσε ότι το θετικό σε όλα αυτά είναι ότι υπάρχει ένα ενδιαφέρον από επισκέπτες από την υπόλοιπη Κρήτη προς την Ιεράπετρα και έτσι δίνεται μια ώθηση στην αγορά. Η Ιεράπετρα είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός, με ωραίες φυσικές ομορφιές, παραλίες φαράγγια κλπ που θα πρέπει να αναδειχθούν, παράλληλα με έργα που πρέπει να γίνουν αλλά και ενέργειες για την διευκόλυνση των επισκεπτών όπως η τοποθέτηση πινακίδων, σημείωσε ο κ. Μιχελαράκης.

Ένα σημαντικό σημείο στο οποίο στάθηκε στη συνέχεια ( εν αναμονή την ώρα της συνέντευξης των νεότερων ανακοινώσεων) ήταν τα προνόμια των εμβολιασμένων λέγοντας ότι σε καμία περίπτωση οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να παίξουν τον ρόλο του ελεγκτή για το εάν κάποιος είναι εμβολιασμένος ή όχι ώστε να του επιτρέψουν την είσοδο στο κατάστημα. Ούτε να προσλάβουν επιπλέον προσωπικό για να κάνει αυτή τη δουλειά όταν οι τζίροι είναι τόσο πολύ χαμηλοί. Μια ανάλογη δύσκολη κατάσταση βιώσαμε και προ καιρού με το θέμα του καπνίσματος. Εάν τελικά παρθεί μια τέτοια απόφαση θα πρέπει το κράτος και οι αρμόδιοι φορείς να αναλάβουν και τον ρόλο του ελεγκτικού μηχανισμού, τόνισε.