Καββαθάς - Μιχελαράκης: Αναγκαίο το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους

2:19 μ.μ. - Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021
02:01 μ.μ. - Παρ, 29/19/2021
Image: Καββαθάς - Μιχελαράκης: Αναγκαίο το κούρεμα του ιδιωτικού χρέους

Ο Καββαθάς Γιώργος, Πρόεδρος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και ο Μιχελαράκης Μανώλης, Πρόεδρος Συλλόγου Καφέ- Εστίασης Ιεράπετρας στην εκπομπή "Όλα στη φόρα" με τον Νίκο Δασκαλάκη

Λουκέτα και ανεργία

Ο κ. Καββαθάς ανέφερε μεταξύ άλλων πως είναι ελάχιστα τα χρήματα στους μικρομεσαίους . Λουκέτο για μια στις τρεις επιχειρήσεις, 200.000 απολύσεις. Τα μέτρα στήριξης ΤΕΠΙΚ 2 πρόγραμμα εγγυοδοσίας πήγαν στους « μεγάλους» που δεν τα είχαν ανάγκη και η επιστρεπτέα προκαταβολή ούτε στους μισούς μικρομεσαίους από το χώρο του λιανεμπορίου και της εστίασης. Έχουμε εκτόξευση του ιδιωτικού χρέους.

Αν δεν υπάρξει κούρεμα των χρεών αυτών των επιχειρήσεων οδηγούμαστε σε αδυναμία ανταπόκρισης και πληρωμών με ότι αυτό συνεπάγεται δηλαδή δραματική συρρίκνωση και καταστροφή του κλάδου του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Η Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. σε συντονισμό με τις αντίστοιχες συνομοσπονδίες , ειδικότερα των χωρών του ευρωπαϊκού νότου θα θέσει αυτό το ζήτημα στα ευρωπαϊκά όργανα.

Επιβάλλεται η ενεργοποίηση των ανθρώπων του κλάδου. Υπάρχει και η ψήφος…

Καλεσμένος της εκπομπή, που συμμετείχε και στη συζήτηση, ο Πρόεδρος του Σωματείου Καφέ – Εστίασης Ιεράπετρας, κ. Μανώλης Μιχελαράκης , ο οποίος επιβεβαίωσε τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Καββαθάς καθώς ισχύουν περίπου ίδια πράγματα και στην περιοχή της Ιεράπετρας, παρότι έχουμε ανεπτυγμένο και πρωτογενή τομέα ο οποίος θα επηρεαστεί και αυτός αρνητικά στο βαθμό που συνεχίζεται αυτός ο τρόπος διαχείρισης της πανδημίας.

Ο κ. Μιχελαράκης τόνισε ότι βρίσκονται σε συνεργασία με τη Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. και προγραμματίζονται δράσεις και διαμαρτυρίες για την αντιμετώπισε της κατάστασης.

Κλείνοντας ο Πρόεδρος Εστίασης Ιεράπετρας ανέφερε ότι με την ψήφο καταλαβαίνουν οι κυβερνόντες.