Κ. Τσικαλουδάκη για δίκη αγροτών: Αυστηρή η ποινή χωρίς ελαφρυντικά

11:42 π.μ. - Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
11:10 π.μ. - Τετ, 30/42/2019
Image: Κ. Τσικαλουδάκη για δίκη αγροτών: Αυστηρή η ποινή χωρίς ελαφρυντικά

Η συνέχεια στο εφετείο

Σε δώδεκα μήνες φυλακή με τριετή αναστολή για την κατηγορία της «διατάραξης κοινής ειρήνης», καταδικάστηκαν οι ένδεκα αγρότες, Ιεράπετρας και Βιάννου, που κατηγορούνται ότι συμμετείχαν στα επεισόδια που είχαν γίνει στο λιμάνι του  Ηρακλείου στις 9 Δεκεμβρίου 2016. Σημειώνεται ότι απαλλάχθηκαν από τις άλλες κατηγορίες.
 
Η πρόεδρος του ενιαίου αγροτικού συλλόγου Ιεράπετρας κα Κατερίνα Τσικαλουδάκη δήλωσε στον Ηχώ 99,8 ότι η ποινή ήταν αυστηρή και δεν αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Ωστόσο όμως απαλλάχθηκαν από τις πιο βαριές κατηγορίες, παρακώληση ασθενοφόρου, κράτηση Λιμενάρχη κ.α. Εμείς δεν λέμε να μην κάνει απεργία η ΠΝΟ. Το κράτος όμως θα πρέπει να διασφαλίζει την απρόσκοπτη διακίνηση των  ευπαθών αγροτικών προϊόντων και να μην καταστρέφονται οι παραγωγοί. Δεν έχει όμως να κάνει μόνο με τους αγρότες. Εκείνη την περίοδο θυμίζουμε είχαν εγκλωβιστεί μαθητές στα λιμάνια του νησιού, ο εμπορικός κόσμος δεν μπορούσε να ανεφοδιαστεί, υπήρχαν ασθενείς που έπρεπε να μετακινηθούν, φάρμακα που  έπρεπε να φτάσουν στο νησί κ.α. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κόβεται στα δυο, τόνισε η κα Τσικαλουδάκη.
 
Πρόσθεσε ότι συνήγοροι υπεράσπισης άσκησαν έφεση, που  σημαίνει ότι η υπόθεση θα έχει συνέχεια στο Εφετείο οπότε εκτιμούν ότι τότε οι αγρότες θα αθωωθούν. Ένα  επιπλέον ζήτημα είναι η κάλυψη των εξόδων. Όπως είπε η κα Τσικαλουδάκη δημοπρατήρια, ομάδες παραγωγών και πρακτορεία στηρίζουν τους αγρότες που κατηγορούνται οι οποίοι ήδη έχουν πληρώσει πρόστιμα, μειωμένα σε σχέση με το αρχικά ποσά που τους επιβλήθηκαν.
 
Ακούστε εδώ την κα Τσικαλουδάκη: