Κ. Σπυριδάκη: Απαιτούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού μας

9:32 π.μ. - Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2023
09:09 π.μ. - Πέμ, 21/32/2023
Image: Κ. Σπυριδάκη: Απαιτούμε άμεση και αποτελεσματική λύση για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία του Νομού μας

Η Βουλευτής Λασιθίου, κ. Κατερίνα Σπυριδάκη κατέθεσε Αναφορές προς το Υπουργείο Υγείας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα νοσοκομεία της Ιεράπετρας, της Σητείας και του Αγίου Νικολάου

Η κ. Σπυριδάκη, με τις Αναφορές, ζητά να επισπεφτεί η συνάντηση που απαιτεί ο Σύλλογος Φίλων Νοσοκομείου Ιεράπετρα την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τα λειτουργικά προβλήματα αλλά και την υποστελέχωση που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Ιεράπετρας, παρόλο που έχουν περάσει περίπου τρεις μήνες από το αίτημα του Συλλόγου, η ενημερωτική αυτή συνάντηση δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί, αν και τα ζητήματα του Νοσοκομείου είναι επείγοντα και ζωτικής σημασίας για τον Νομό.

Ζητά την λήψη μέτρων για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Σητείας, σύμφωνα με το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου, απευθυνόμενοι στους Υπουργούς Υγείας κ. Χρυσοχοΐδη και κα. Αγαπηδάκη, συγκεκριμένα επισημαίνεται ο κίνδυνος αδυναμίας λειτουργίας νευραλγικών κλινικών του Νοσοκομείου, λόγω συνταξιοδότησης και παραιτήσεων γιατρών και λόγω ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και ζητείται από την Κυβέρνηση να προκηρύξει άμεσα την πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, καθώς και λοιπού προσωπικού. Επίσης ζητείται η επαναφορά της διοικητικής αυτοτέλειας του Νοσοκομείου Σητείας, καθώς και η παροχή οικονομικών και επαγγελματικών κίνητρων στους γιατρούς ,που υπηρετούν σε άγονες και προβληματικές περιοχές.

Και τέλος, ζητά από τον Υπουργό Υγείας να μην απολυθούν οι 23 εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, σύμφωνα με το υπ. αριθμό 113/2023 έγγραφο του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα αναφέρεται, ότι οι συμβάσεις των ως άνω εργαζομένων λήγουν στις 30/9/2023, απασχολούνται για μεγάλο διάστημα στο Νοσοκομείο, καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες και ότι η ενδεχομένη απόλυση τους θα επιδεινώσει το ήδη μεγάλο πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού του Νοσοκομείου.

Σχετικές επιστολές των Συλλόγων Εργαζομένων / Φίλων Νοσοκομείων του Νομού μας

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Προς: Υπουργό Υγείας κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Αναπληρώτρια Υπουργό Υγείας κυρία Ειρήνη Αγαπηδάκη

Υφυπουργό Υγείας κύριο Μάριο Θεμιστοκλέους.

Υφυπουργό Υγείας κύριο Δημήτρη Βαρτζόπουλο

Κοιν: Βουλευτές Λασιθίου:

κύριο Ιωάννη Πλακιωτάκη Α΄Αντιπρόεδρο της Βουλής

κυρία Κατερίνα Σπυριδάκη

Θέμα: Αίτημα για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας

Εκ μέρους του Συλλόγου Φίλων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, σας συγχαίρουμε για την ανάληψη των νέων καθηκόντων σας και σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη στην εκπλήρωση του δύσκολου αλλά τόσο σημαντικού για όλους μας, έργου που αναλαμβάνετε.

Γνωρίζετε ίσως τη μεγάλη σημασία και τους αγώνες του λαού της Νοτιοανατολικής Κρήτης για ένα αυτόνομο και καλά στελεχωμένο Νοσοκομείο στην πόλη της Ιεράπετρας. Ένα Νοσοκομείο που για διάφορους λόγους και είμαστε στη διάθεση σας να σας αναλύσουμε, είναι συνυφασμένο με την επιβίωση της ευρύτερης περιοχής μας.

Γίναμε μάρτυρες διάφορων απαξιωτικών έως προσβλητικών τοποθετήσεων εις βάρος του Νοσοκομείου μας και βιώνουμε μια τρομακτική υποστελέχωση με συνέπειες σοβαρές τόσο για την υγεία του λαού της Νοτιοανατολικής Κρήτης όσο και σοβαρές επιπτώσεις σε κάθε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα του τόπου μας. Αγωνία επίσης προκαλούν τυχόν εις βάρος μας τεκταινόμενα. Χαραμάδα ελπίδας μας έδωσε ο Πρωθυπουργός κατά την τελευταία προεκλογική επίσκεψη του στην Ιεράπετρα.

Θα θέλαμε, τις σκέψεις μας αυτές, εκ του σύνεγγυς να τις μοιραστούμε μαζί σας με ειλικρινή διάλογο και αλληλοκατανόηση. Γνωρίζουμε τον φόρτο εργασίας και την πολυτιμότητα του χρόνου σας, αλλά για την περιοχή μας, το πρόβλημα του Νοσοκομείου αποτελεί κρίσιμη ίσως και μοναδική προτεραιότητα που επείγει να επιλυθεί.

Προσδοκώντας στην θετική σας ανταπόκριση, αναμένουμε ημερομηνία και ώρα που μπορείτε να μας δεχθείτε στα γραφεία του Υπουργείου Υγείας.

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Δρ. Ανδρέας Μαμαντόπουλος

Η Γραμματέας

Πόπη Δασκαλάκη

-

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΕΝ. ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Προς: -Υπουργό Υγείας κ. Χρυσοχοϊδη

-Αν. Υπουργό Υγείας κα.Αγαπιδάκη

-Υφυπουργό Υγείας κ. Θεμιστοκλέους

Κοινοποίηση: ΠΟΕΔΗΝ

Θέμα: αίτημα να μην απολυθούν 23 εργαζόμενοι του ΓΝΑΝ

Στις 30/9/2023 λήγουν οι παρατάσεις θητείας 23 εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Αγ. Νικολάου, από τους οποίους οι οκτώ είναι επικουρικοί που έχουν προσληφθεί με τις διατάξεις του άρθρου 50 του νόμου 4825/2021 και οι 15 είναι συμβασιούχοι ΣΟΧ.

Οι εργαζόμενοι αυτοί απασχολούνται στις παρακάτω ειδικότητες:

Οι επικουρικοί: -3 ΤΕ Διοικητικού Λογιστικού -2 ΔΕ Διοικητικών Γραμματέων

-1 ΔΕ τεχνικού – ηλεκτρολόγων

-2 ΥΕ Καθαριστών-τριων/πλυντών πλυντριών

Οι ΣΟΧ:

- 2 ΔΕ Μαγείρων

-10 ΥΕ Καθαριστών-τριων

- 3 ΥΕ προσωπικού φύλαξης

Επειδή οι συνάδελφοι αυτοί εργάζονται αρκετό χρονικό διάστημα στο Νοσοκομείο (υπάρχουν εργαζόμενοι/ες από το 2018) είναι εξειδικευμένοι και καλύπτουν μόνιμες ανάγκες,

και επειδή το Νοσοκομείο έχει πολύ μεγάλες ελλείψεις προσωπικού αφού είναι κενές το 45% των οργανικών θέσεων, και χρειάζονται προσλήψεις και όχι απολύσεις,

σας ζητούμε να προχωρήσετε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστεί η συνέχιση της εργασίας των συναδέλφων στο Νοσοκομείο με συνθήκες μόνιμης και σταθερής εργασίας με πλήρες οκτάωρη απασχόληση.

Εκ του ΔΣ

-

hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews
hxonews