Κ. Σπυριδάκη: «Η κατανομή των νοσηλευτών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου αποδεικνύει την υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή μας»

10:56 π.μ. - Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου 2024
10:10 π.μ. - Πέμ, 24/56/2024
Image: Κ. Σπυριδάκη: «Η κατανομή των νοσηλευτών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου αποδεικνύει την υποβάθμιση της Υγείας στην περιοχή μας»

Δελτίο Τύπου με την Αναφορά της Κ. Σπυριδάκη για τις Θέσεις των Νοσηλευτών στα Νοσοκομεία του Λασιθίου

Η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ, κα Κατερίνα Σπυριδάκη, κατέθεσε Αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τη διαμαρτυρία της τοπικής κοινωνίας για την ανεπαρκή κατανομή νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου. Στην Αναφορά γίνεται λόγος για την πρόσφατη προκήρυξη για την πρόσληψη 153 νοσηλευτών στα νοσοκομεία της Κρήτης, εκ των οποίων μόλις οι 9 θέσεις αφορούν τα Νοσοκομεία του Λασιθίου.

Η κα Σπυριδάκη σημείωσε: «Η κατανομή αυτή είναι εξαιρετικά δυσανάλογη σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων μας. Οι ανάγκες στα Νοσοκομεία της Ιεράπετρας, της Σητείας, του Αγίου Νικολάου και της Νεάπολης είναι τεράστιες, αλλά ο αριθμός των θέσεων που δίνεται στο Λασίθι δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις. Η υγειονομική κάλυψη της περιοχής μας παραμένει υποβαθμισμένη, παρότι καλύπτει εκτεταμένο γεωγραφικό φάσμα και εξυπηρετεί πολλές απομακρυσμένες περιοχές.»

Η κατανομή των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού στα Νοσοκομεία του Νομού Λασιθίου αποτελεί ακόμη ένα παράδειγμα της συνεχούς αδιαφορίας του Υπουργείου Υγείας για την περιοχή μας. Το Λασίθι, μια περιοχή που συνεισφέρει σημαντικά στην οικονομία της χώρας, βλέπει τον τομέα της Υγείας να αποδυναμώνεται, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Η Βουλευτής με την Αναφορά της καλεί το Υπουργείο να αναθεωρήσει την κατανομή των θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού και να ανταποκριθεί στις πραγματικές ανάγκες των νοσοκομείων του Λασιθίου.