Κ. Νικολαράκης: Απόρροια της κρίσης η αύξηση σε ψυχικές ασθένειες και αυτοκτονίες

12:18 μ.μ. - Τρίτη, 12 Ιουνίου 2018
12:06 μ.μ. - Τρί, 12/18/2018
Image: Κ. Νικολαράκης: Απόρροια της κρίσης η αύξηση σε ψυχικές ασθένειες και αυτοκτονίες

Ο επανεκλεγείς πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου στον Ηχώ 99,8

Επανεξελέγη πρόεδρος του Ιατρικού συλλόγου Λασιθίου ο κ. Κωνσταντίνος  Νικολαράκης. Τα  μέλη του Δ.Σ.  όπως προέκυψαν μετά τις πρόσφατες εκλογές συγκροτήθηκαν σε σώμα ως εξής:
 
Πρόεδρος - Κωνσταντίνος  Νικολαράκης
 
Αντιπρόεδρος – Παπαδοπούλης Γεώργιος
 
Γραμματέας – Κατάσος Θεόδωρος
 
Ταμίας – Φανουράκης Ιωάννης
 
Μέλη – Ανδριώτης Ιωάννης, Κονταξάκης Ιωάννης, Λεμπιδάκη Θελξιόπη , Μουδατσάκης Νικόλαος, Ρουκουνάκης Ιωάννης, Σπηλιαρώτη Όλγα, Χαλκιαδάκη Ανθούλα
 
 
Ο κ. Νικολαράκης μιλώντας στον Ηχώ 99,8  ανέφερε ότι  ήταν αυξημένη η  συμμετοχή των συναδέλφων στην εκλογική διαδικασία και αυτό είναι ένα θετικό στοιχείο. Υπάρχει δε και  μια μεγάλη ανανέωση στο Δ.Σ. ΄΄Αυτό που καταρχάς επιζητούμε είναι να εξασφαλίσουμε την αξιοπρέπεια του ιατρικού σώματος. Ο γιατρός πιστεύω ότι πρέπει να λειτουργεί σε ένα καλύτερο περιβάλλον και  με  καλύτερες συνθήκες. Η υγεία βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σημείο. Τα  μνημονιακά χρόνια έχουν επιφέρει ισχυρά πλήγματα στην ποιότητα της υγείας που παρέχεται  στον ελληνικό λαό. Πιστεύουμε  ότι χρειάζεται μια  ανασυγκρότηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και τα λίγα χρήματα που διατίθενται να αξιοποιούνται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σε τοπικό επίπεδο ως Σύλλογος υπάρχουν σκέψεις για δράσεις όμως κάτι πιο συγκεκριμένο θα προκύψει το επόμενο διάστημα, ανέφερε ο κ. Νικολαράκης. Ειδική αναφορά έκανε και στους γιατρούς και επιστήμονες που λόγω συγκυριών και της κρίσης μεταναστεύουν στο εξωτερικό στελεχώνοντας  νοσοκομεία  του εξωτερικού με απόλυτη επιτυχία και τους στερείται η χώρα μας  η οποία τους σπούδασε, τους στερείται η κοινωνία μας που τους έχει ανάγκη. ΄΄ Κάποτε, σε άλλες κρίσεις, χάναμε χέρια, εργατικό δυναμικό. Τώρα  χάνουμε εγκεφάλους. Είναι μια μεγάλη πληγή αυτό, τόνισε. Στη συνέχεια και με την ιδιότητά τους ως νευρολόγος  ανέφερε ότι κατά  τα μνημονιακά χρόνια έχει επηρεαστεί κατά πολύ η ψυχική υγεία των ανθρώπων. Έρευνες δείχνουν ότι αυξήθηκαν, ο αριθμός των αυτοκτονιών, τα καταθλιπτικά περιστατικά ειδικά στις γυναίκες, η κατανάλωση φαρμάκων για την ψυχική υγεία.  Τέλος ο κ. Νικολαράκης αναφέρθηκε στο θέμα του οικογενειακού γιατρού.
 
 
Ακολουθεί συνέντευξη κ. Νικολαράκη: