Ισχυροί άνεμοι και άστατος καιρός σήμερα στην Κρήτη

7:25 π.μ. - Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου 2021
07:11 π.μ. - Δευ, 29/25/2021
Image: Ισχυροί άνεμοι και άστατος καιρός σήμερα στην Κρήτη

Ενισχυμένοι αναμένονται και σήμερα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, οι άνεμοι στην Κρήτη, ενώ ο καιρός, σύμφωνα με τις προγνώσεις θα είναι άστατος

Άστατος αναμένεται ο καιρός στην Κρήτη, σήμερα Δευτέρα, 29 Νοεμβρίου, με ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους, υψηλές θερμοκρασίες κυρίως στην ανατολική Κρήτη, όπου το θερμόμετρο αναμένεται να φτάσει και τους 30 βαθμούς, σύμφωνα με τις προγνώσεις, ενώ έντονη συννεφιά και τοπικές βροχές θα σημειωθούν σε ορεινά τμήματα του νομού Ρεθύμνου τις βραδινές ώρες.

Πιο αναλυτικά, αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές και πρόσκαιρες τοπικές βροχές αναμένεται να σημειωθούν σήμερα Δευτέρα στην Κρήτη. Οι άνεμοι που θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και τοπικά 8 Μποφόρ, από το μεσημέρι και μετά θα στραφούν δυτικοί και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Ειδικότερα, στο Ηράκλειο αναμένεται αίθριος καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 3 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Έντονη συννεφιά το πρωί στην Αγία Βαρβάρα, κατά τη διάρκεια της ημέρας, οι καιρικές συνθήκες θα βελτιωθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις αναμένονται στο Αρκαλοχώρι, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο αναμένεται αίθριος καιρός, καθώς θα επικρατήσει αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ενισχυμένοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές ώρες στο Σπήλι Ρεθύμνου, αναμένεται αραιή συννεφιά κατά τη διάρκεια της ημέρας, ωστόσο ο καιρός θα χαλάσει και τις απογευματινές ώρες αναμένεται βροχή. Οι άνεμοι θα νοτιοδυτικοί 5 Μποφόρ.

Στα Χανιά, αναμένεται αραιή συννεφιά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί - νοτιοδυτικοί ενισχυμένοι 5 Μποφόρ. Το θερμόμετρο δεν θα ξεπεράσει τους 22 βαθμούς Κελσίου.  

Έντονες νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας αναμένονται στα Φαλάσαρνα, ενώ το απόγευμα θα σημειωθεί ασθενής βροχή. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 Μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Αραιές νεφώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας και στον Άγιο Νικόλαο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Σητεία, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες σήμερα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 25 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το meteo.gr.

hxonews

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

Στα δυτικά και τα βόρεια βροχές και καταιγίδες, σύμφωνα με την ΕΜΥ. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα θα είναι έντονα στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στο νότιο Αιγαίο.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά. Στο νότιο Αιγαίο όμως θα φτάσει τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα θα ειναι ισχυρές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου, στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Θεσσαλίας και της κεντρικής Στερεάς.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα βόρεια όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 6 με 7 και τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Εύβοια

Καιρός: Nεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα νότια πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

neakriti.gr