Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού

11:59 π.μ. - Κυριακή, 1 Δεκεμβρίου 2019
11:12 π.μ. - Κυρ, 01/59/2019
Image: Ισχυρή έκρηξη στο κέντρο του Παρισιού

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σε φούρνο, στο ένατο διαμέρισμα στο Παρίσι – Αναφορές για τουλάχιστον 20 τραυματίες εκ των οποίων 2 σε κρίσιμη κατάσταση - Φωτιά σε κτίρια και τεράστιες ζημιές σε ένα ολόκληρο τετράγωνο - Δείτε πώς ήταν το σημείο πριν την έκρηξη

Μεγάλη έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Παρίσι, γεγονός που προκάλεσε συναγερμό στις δυνάμεις σφαλείας. Η φωτιά ξέσπασε σε φούρνο στο 9ο διαμέρισμα εξαιτίας διαρροής υγραερίου, στη  Rue de Trevise  και στη συνέχεια σημειώθηκε έκρηξη, ενώ με βάση τις πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι δύο βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. 
 
Φωτογραφίες από το σημείο δείχνουν κτίρια να καίγονται και ερείπια και συντρίμμια να έχουν καλύψει τον δρόμο, ενώ από την έκρηξη έσπασαν τζάμια στις προθήκες των γύρω καταστημάτων.  Το κατάστημα έχει καταστραφεί, ενώ άλλα κτίρια έχουν υποστεί ζημιές. Πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας θεωρούν την έκρηξη ως ατύχημα. 
 
Στο ισόγειο του φούρνου υπάρχουν ακόμη φλόγες, ενώ καταστροφές έχουν υποστεί και τα κοντινά οχήματα. 
 
Η αστυνομία ζητά από τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο και να αφήγουν τους γύρω δρόμους ελεύθερους για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης.
 
Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής και της αστυνομίας, που έχουν αποκλείσει τον δρόμο και ιδιαίτερα το σημείο της έκρηξης. Η πυροσβεστική απεγκλώβισε τους κατοίκους των διαμερισμάτων που βρίσκονται πάνω από το κατάστημα που σημειώθηκε η έκρηξη. 
 
Τουλάχιστον 20 άτομα τραυματίστηκαν – Σε κρίσιμη κατάσταση δύο πυροσβέστες 
 
Από την έκρηξη τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Εξ αυτών, δύο πυροσβέστες, που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ενώ 7 έχουν τραυματιστεί σοβαρά και άλλοι έντεκα πιο ελαφρά, αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο Reuters. 
 
Μάλιστα, σύμφωνα με το RTL, οι δύο πυροσβέστες που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, ήταν μεταξύ αυτών που κλήθηκαν να επέμβουν για τη διαρροή αερίου. 
 
Το ισόγειο ενός κτιρίου καταστράφηκε πλήρως, ενώ εκατοντάδες κτίρια ταρακουνήθηκαν. 
 
Η αστυνομία του Παρισιού βρίσκεται σε επιφυλακή για την ένατο Σάββατο των κινητοποιήσεων του κινήματος των κίτρινων γιλέκων με μεγάλα τμήματα του κέντρου της πόλης να έχουν αποκλειστεί από την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων.
 
Δείτε το σημείο που βρίσκεται ο φούρνος πριν την έκρηξη:

 
 
protothema.gr