Ιστός, 3η Γιορτή λαδιού 2016

8:49 π.μ. - Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016
08:07 π.μ. - Πέμ, 28/49/2016
Image: Ιστός, 3η Γιορτή λαδιού 2016

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης και Προώθησης κοινωνικής οικονομίας “Ιστός” για τρίτη συνεχή χρονιά οργανώνει την Γιορτή λαδιού

Σκοπός της γιορτής είναι η προβολή αυτού του πολίτιμου προϊόντος της περιοχής μας και των παραγώγων του, όπως επιτραπέζιες ελιές, σαπούνια και κρέμες, επεξεργασμένο ξύλο από ελιά κα.
 
Φέτος η έκθεση των προϊόντων αυτών θα ξεκινήσει από τις 11 το πρωί. Το απόγευμα θα υπάρχουν διάφορες δράσεις και παρουσιάσεις από τους εκθέτες και το βράδυ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
 
Στην έκθεση θα συμμετέχουν συλλογικότητες και μεμονωμένοι εκθέτες , με προϊόντα λαδιού και ελιάς καθώς και άλλα τοπικά προϊόντα όπως χαρούπι και μέλι. Επίσης θα συμμετέχουν  μέλη και συνεργαζόμενες με τον ιστό συλλογικότητες χειροτεχνών.
 
Γιορτή λαδιού: Αναλυτικά θα συμμετέχουν  :
Η  Κοιν.σ.επ “Επταστικτος” με έκθεση προϊόντων λαδιού και μαγειρέματα.  Η  Κοιν.σ.επ “Προοπτική”  με  επιτόπια παρασκευή και ψήσιμο μυζηθρόπιτας   και ο Αγροτικός Οικοτεχνικός Συνεταιρισμός Ιεράπετρας “Χειροποίηση” με έκθεση χειροτεχνίας.
 
Γιορτή λαδιού: Παρουσιάσεις :
17.30 Επίδειξη κατασκευής αντικειμένων από  ξύλο ελιάς σε ξυλότορνο .
 
19.30 Χαρούπι “Η σοκολάτα της Κρήτης” από την Δέσποινα Μαθιουδάκη. (Θα παρασκευαστούν επιτόπου ποϊόντα όπως η χαρουπομερέντα).
 
21.00 Τα αιωνόβια ελαιόδεντρα από τον Παύλο Δασκαλάκη.
 
Καλλιτεχνικό πρόγραμμα:
 
21.30 Κρητική μουσική με τους Γιώργο Λαμπράκη στη Λύρα και τον μανώλη καραβυράκη στο λαούτο και το χορευτικό συγκρότημα του Δημήτρη Καπαράκη
 
23.00 Λαϊκή μουσική και Ρεμπέτικα με τους Σπύρο Τσικαλουδάκη, Γιώργο Φραγκάκη Μανώλη Καραβελάκη και την Ξανθούλα Πορφυράκη.