Ισόβια για τη δολοφονία του Αντώνη Χριστοφάκη - 15 χρόνια φυλακή στη σύζυγο

2:24 μ.μ. - Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017
02:07 μ.μ. - Πέμ, 13/24/2017
Image: Ισόβια για τη δολοφονία του Αντώνη Χριστοφάκη - 15 χρόνια φυλακή στη σύζυγο

Ολοκληρώθηκε χθες στην Αυστρία, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσμπρουκ, η πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία του 32χρονου Αντώνη Χριστοφάκη από το Σίβα της Μεσαράς

*          Ο δολοφόνος του αείμνηστου Αντώνη καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη.
*          Η σύζυγός του σε κάθειρξη 15χρόνων για συμμετοχή στην οργάνωση της δολοφονίας.
 
Οι ένορκοι έκριναν ομόφωνα ένοχο τον φονιά, ενώ τη σύζυγο την έκριναν ένοχη με ψήφους 7 προς 1!
Θυμίζουμε ότι τη  δίωξη έχει ασκήσει η Εισαγγελία της Αυστριακής πόλης Τιρόλο και συγκεκριμένα ο Εισαγγελέας Hansjörg Mayr…
Ο Αντώνης Χριστοφάκης ήταν γεννημένος στο Σίβα του Δήμου Φαιστού και είχε παντρευτεί Γερμανίδα. Το 2013 εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης είχε μεταβεί στη Γερμανία για καλύτερη τύχη της οικογένειάς του.
Βρέθηκε δολοφονημένος στις 7 Νοεμβρίου στα σύνορα Αυστρίας – Γερμανίας, έχοντας δεχτεί πολλές σφαίρες σε όλο του το σώμα.
Στο δικαστήριο η οικογένεια παρίστατο πολιτική αγωγή με δικηγόρο τον κ. Νικόλαος Δαφνομήλη, ενώ στην αίθουσα βρισκόταν και ο αδελφός του θύματος κ. Αλέξανδρος Χριστοφάκης.
Μετά την καταδίκη της συζύγου του θύματος, η οικογένειά του θα προχωρήσει στη διεκδίκηση της επιμέλειας της μικρής κόρης του Αντώνη, Μαρίας.
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της οικογενείας Νικόλαος Δαφνομήλης, δικηγόρος Ηρακλείου και Γερμανίας που παραστάθηκε ως Ευρωπαίος δικηγόρος στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο του Ίνσμπρουκ, μιλώντας στο “e-mesara.gr”, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την έκβαση της δικής. Η απόφαση αυτή ανοίγει το δρόμο ώστε η οικογένεια Χριστοφακη, όπως μας είπε, να αναλάβει την επιμέλεια της ανήλικης Μαρίας, αφού και μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρμοδίους φορείς στο Μοναχό, αυτοί συνηγορούν στην ανάθεση της επιμελείας στην οικογένεια Χριστοφάκη.
 
Πηγή: e-messara.gr