Ηράκλειο:Συνελήφθη 27χρονος για κλοπες

2:43 μ.μ. - Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2017
02:01 μ.μ. - Τρί, 31/43/2017
Image: Ηράκλειο:Συνελήφθη 27χρονος για κλοπες

Αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, κοσμήματα, εργαλεία και ηλεκτρικές συσκευές η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ

Συνελήφθη τη Δευτέρα στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, 27χρονος κατηγορούμενος για κλοπή.
 
Εξιχνιάστηκαν έξι υποθέσεις κλοπών και μια απόπειρα κλοπής που διαπράχθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου.
 
Ειδικότερα, την Κυριακή σε περιοχή του Δήμου Μαλεβιζίου άγνωστος δράστης αφαίρεσε από οικία ιδιοκτησίας 20χρονου, ηλεκτρικές συσκευές (τηλεόραση, playstation3 κ.α) συνολικής αξίας 600 ευρώ.
 
Από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 27χρονος, διέπραξε την παραπάνω κλοπή.
 
Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας, προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από την 15.12.2016 έως και την 27.01.2017, ο 27χρονος είχε διαπράξει επιπλέον πέντε κλοπές και μια απόπειρα κλοπής.
 
Συγκεκριμένα, αφαίρεσε από οικίες, Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητα και αποθηκευτικούς χώρους, χρήματα, κοσμήματα, εργαλεία (2 γεννήτριες, ηλεκτρικό ξυλοκοπτικό, μετασχηματιστή ρεύματος, κομπρεσέρ κ.α.) ηλεκτρονικές συσκευές (laptop) και προσωπικά και άλλα αντικείμενα, η συνολική χρηματική αξία των οποίων ξεπερνά τις 11.000 ευρώ.
 
Επιπλέον, την 17.01.2017 αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας 52χρονουτο οποίο εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και αποδόθηκε στον παθόντα, ενώ είχαν αφαιρεθεί διάφορα είδη (πινακίδες κυκλοφορίας, κασετόφωνο, φανάρια, μπαταρία, κάθισμα, καθρέπτης) και εργαλεία (ραβδιστικό μηχάνημα, ραβδιστικές βέργες, ελαιόπανα, κομπρεσέρ, τρίκυκλο μεταφοράς, εργαλεία χειρός κ.α.) από το εν λόγω όχημα.
 
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων τα οποία αποδόθηκαν στους παθόντες.
 
Το προανακριτικό έργο διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.