Ηράκλειο: Στο 80% η καταστροφή στα αμπέλια

9:39 π.μ. - Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
09:07 π.μ. - Παρ, 27/39/2018
Image: Ηράκλειο: Στο 80% η καταστροφή στα αμπέλια

Καύσωνας και βροχή έδωσαν τη χαριστική βολή

Ο άστατος καιρός, με υψηλές θερμοκρασίες εναλλάξ με βροχές και χαλάζι, έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές στις καλλιέργειες, με τους αγρότες να ζητούν τη λήψη μέτρων. Η χθεσινή βροχόπτωση στο Ηράκλειο έδωσε τη χαριστική βολή, οδηγώντας τους ήδη χρεωμένους αγρότες, στην απόγνωση. 
Συνδικαλιστές μεταβαίνουν σε λίγη ώρα στην Περιφέρεια Κρήτης, προκειμένου μαζί με τον Σταύρο Αρναουτάκη να έχουν επικοινωνία με τον Υπουργό Βαγγέλη Αποστόλου και να ζητήσουν την άμεση αποζημίωση των αγροτών.
Οπως είπαν στο Ράδιο Κρήτη και στον Λευτέρη Βαρδάκη ο αντιπρόεδρος της ΕΑΣΗ Μύρων Χιλετζάκης και ο πρόεδρος των Αμπελουργών - Ελαιουργών Κρήτης Πρίαμος Ιερωνυμάκης, η καταστροφή που έχουν υποστεί, κυρίως τα αμπέλια, υπολογίζεται σε 80%, όπως έχει γράψει το ekriti.gr από τις 19 Ιούλη.
Έχουν πληγεί καλλιέργειες σε Μαλεβίζι, Τέμενος, Πεδιάδα, ενώ τεράστια είναι η καταστροφή στις Αρχάνες. Η μέση βροχόπτωση το Ηράκλειο χθες, ήταν στα 70 με 100 χιλιοστά
Η υγρασία έχει εγκλωβιστεί μέσα στο σταφύλι, είπαν, και η ποιότητά του έχει μειωθεί και πρέπει άμεσα να ληφθούν έκτακτα μέτρα.


ekriti.gr