Ηράκλειο: Στα σκουπίδια βιβλίο - θησαυρός που έκρυβε 15.000€

10:45 π.μ. - Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
10:04 π.μ. - Τρί, 18/45/2017
Image: Ηράκλειο: Στα σκουπίδια βιβλίο - θησαυρός που έκρυβε 15.000€

Ένας μικρός θησαυρός εντοπίστηκε μέσα σε κάδο στο Ηράκλειο με ένα παλιό βιβλίο να κρύβει μέσα στις κιτρινισμένες σελίδες του ποσό που κατά πληροφορίες αγγίζει τις 15 χιλιάδες ευρώ

Το βιβλίο εκτός από το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό κρύβει και μια εντυπωσιακή ιστορία καθώς  επί χρόνια αποτελούσε το "χρηματοκιβώτιο" όπως μαρτυρούν τα λιγοστά στοιχεία ενός ηλικιωμένου.
 
Φαίνεται μάλιστα πως εκτός από τον ίδιο κανείς άλλος δεν γνώριζε για αυτή την κρυψώνα με αποτέλεσμα όταν ο ίδιος έφυγε από την ζωή να καταλήξει στα σκουπίδια.
 
Ευτυχώς ωστόσο οι περιβαλλοντικές ευαισθησίες κάποιων "έσωσαν" το κομπόδεμα αφού το βιβλίο κατέληξε σε κάδο ανακύκλωσης και ακολούθως εργαζόμενοι του εργοστασίου έμειναν κυριολεκτικά άφωνοι όταν είδαν τα χαρτονομίσματα κυρίως των 100 ευρώ.
 
Μάλιστα όπως δήλωσε πριν από λίγο ο αρμόδιος αντιδήμαρχος το πόσο μοιράστηκαν έξι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο ανακύκλωσης με το "δώρο" να είναι πραγματικά ανέλπιστο.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες μάλιστα πληροφορίες το βιβλίο δεν έφερε άλλα στοιχεία που να μπορούν να αποκαλύψουν τον κάτοχο του. Πάντως προκαλεί ερωτήματα για το αν θα μπορούσε μία τυχόν δημοσιοποίηση της απίστευτης αυτής ιστορίας να δώσει απαντήσεις και να εντοπίσει και τους νόμιμους ενδεχομένως κληρονόμους του ηλικιωμένου.
 


Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη
Πηγή: neakriti.gr