Ηράκλειο: Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό - Καλά στην υγεία του το παιδάκι

10:06 π.μ. - Δευτέρα, 2 Δεκεμβρίου 2019
10:12 π.μ. - Δευ, 02/06/2019
Image: Ηράκλειο: Κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό - Καλά στην υγεία του το παιδάκι

Καθησυχαστική εμφανίστηκε σε δηλώσεις της στο ekriti η πρόεδρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ Μαρία Κασωτάκη, για το κρούσμα Η1Ν1 σε παιδικό σταθμό του Ηρακλείου

 Το παιδί νόσησε και οι γονείς αμέσως το κράτησαν στο σπίτι, ενώ φρόντισαν με εξετάσεις να μάθουν από τι ακριβώς έπασχε, οι οποίες έδειξαν τον επικίνδυνο ιό.
Ενημέρωσαν το σχολείο και ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα, είπε η κα Κασωτάκη, ενώ στον παιδικό σταθμό πήγε και η παιδίατρος του ΔΟΠΑΦΜΑΗ.
"Είναι πολύ σημαντικό οι γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο με το που ανεβάζουν πυρετό. Το γεγονός ότι οι γονείς του παιδιού που νόσησε συμβουλεύτηκαν αμέσως τον γιατρό τους, κράτησαν το παιδί στο σπίτι, ζήτησαν εξετάσεις για να ταυτοιηθεί ο ιός και ενημέρωσαν το σχολείο, ήταν ό,τι καλύτερο", είπε η κα Κασωτάκη.
Το παιδί είναι καλά στην υγεία του και αναρρώνει.
Η ανησυχία είναι εύλογη μετά τον θάνατο της εξάχρονης Χαράς πριν από λίγες μέρες. Ερωτηθείσα για ποιον λόγο δεν δημοσιοποιείται ποιος είναι ο εν λόγω παιδικός σταθμός, η κα Κασωτάκη είπε ότι δεν επειθυμούν αυτός να στοχοποιηθεί, από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, ενώ έχουν ενημερωθεί οι διευθύνσεις και των υπολοίπων παιδικών σταθμών, ώστε, με τη σειρά τους, να ενημερώνουν τους γονείς.
 
 
ekriti.gr