Ηράκλειο: Καμπάνες έως 1.500 ευρώ σε καταστήματα για το τσιγάρο

7:16 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017
07:10 μ.μ. - Πέμ, 05/16/2017
Image: Ηράκλειο: Καμπάνες έως 1.500 ευρώ σε καταστήματα για το τσιγάρο

Λύση στα σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν θα επιδιώξουν να βρουν οι Επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του Επισιτισμού και της Εστίασης κατά τη διάρκεια σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 8 στο Επιμελητήριο Ηρακλείου

Μάλιστα στην ευρεία  σύσκεψη που συγκαλεί ο Σύνδεσμος Επισιτισμού Ηρακλείου έχουν κληθεί να συμμετέχουν  οι Βουλευτές  του  Ηρακλείου, ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ.  Γιώργος Καραντινός, ο Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Παττακός, ο Προϊστάμενος Υγιεινής και Υγειονομικού ελέγχου κ. Χαρτοφύλακας , ο Αστυνομικός Διευθυντής Ηρακλείου κ. Κανακουσάκης και ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΝΗ κ. Λεκάκης.
Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συνδέσμου Μαρία Αντωνακάκη, θα γίνει ενημέρωση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες  και διάλογος μεταξύ των επιχειρηματιών και των φορέων σε μια προσπάθεια να δοθούν λύσεις στα  θέματα που αντιμετωπίζουν .
Όπως αναφέρει, τα προβλήματα είναι αρκετά και έχουν να κάνουν με τη χρήση Κοινοχρήστων χώρων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών, τη μείωση των δημοτικών τελών, τα πρόστιμα παραβάσεων, τον αντικαπνιστικό νόμο, την ηχορύπανση αλλά και την καθαριότητα.
Η κα Αντωνακάκη επισημαίνει ότι πολλοί επαγγελματίες δεν μπορούν να πληρώσουν λόγω αδυναμίας και αυτό είναι από τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθεί απόψε. Σε ότι αφορά τον αντικαπνιστικό νόμο, όπως αναφέρει, ήδη υπάρχουν αρκετά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο χώρο του επισιτισμού και  τα οποία κυμαίνονται από 500 - 1500 ευρώ .
«Εμείς θέλουμε να τηρούμε τους κανόνες  και τις προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος αλλά δεν μπορούμε να παίξουμε τον ρόλο του εισαγγελέα μέσα στα καταστήματά μας» τονίζει η ίδια.
Παράλληλα έμφαση θα δοθεί στη αποψινή σύσκεψη και στα τέλη κοινοχρήστων χώρων όπου ο Σύνδεσμος έχει ζητήσει τη μείωση των τελών κοινοχρήστων χώρων για τα τραπεζοκαθίσματα.
 
Ελένη Στάθογλου
Πηγή: ekriti.gr