Ηράκλειο: Επαφές για την ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στην Unesco

7:02 μ.μ. - Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2018
07:07 μ.μ. - Πέμ, 12/02/2018
Image: Ηράκλειο: Επαφές για την ένταξη του Μινωικού Πολιτισμού στην Unesco

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, πραγματοποίησε η Πρόεδρος της επιτροπής UNESCO για την Ελλάδα κ. Καίτη Τζιτζικώστα, συνοδευόμενη από τον Πρόεδρο του Ομίλου UNESCO του Ηρακλείου κ. Γιάννη Σαμιώτη

 
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι διαδικασίες για την υποψηφιότητα ένταξης του Μινωικού Πολιτισμού στην Παγκόσμια Πολιτιστική κληρονομιά της UNESCO καθώς και θέματα λειτουργίας του Ομίλου.

 
Μάλιστα πριν το τέλος του έτους ο Δήμαρχος Ηρακλείου θα έχει επαφές στο Υπουργείο Πολιτισμού για το θέμα αυτό.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini που πρότεινε να διοργανωθεί στο Ηράκλειο η Πανευρωπαϊκή συνάντηση των 37 Επιτροπών της UNESCO καθώς και η γενική συνέλευση των 25 Ομίλων που λειτουργούν στην Ελλάδα το 2019.
Η κ. Τζιτζικώστα δεσμεύτηκε ότι θα υποστηρίξει την πρόταση για υποψηφιότητα του Ηρακλείου, για την πραγματοποίηση της Πανευρωπαϊκής συνάντησης, στη συνεδρίαση της ολομέλειας της UNESCO το επόμενο διάστημα στο Παρίσι.
 
Και στον Περιφερειάρχη
 
Λίγο αργότερα η κ. Τζιτζικώστα είχε συνάντηση  και με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Και στη συνάντηση στην Περιφέρεια, με την συμμετοχή του Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου Δημήτρη Μιχελογιάννη, του Προέδρου Ομίλου UNESCO Ηρακλείου Γιάννη Σαμιώτη, του Αντιπροέδρου και Αντιδημάρχου Ηρακλείου Ζαν-Αντρέα Γκαραντσίνι, συζητήθηκε το πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, η προώθηση του Μινωικού Πολιτισμού στην εγγραφή των μνημείων στον κατάλογο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO.

 
Επίσης το ενδεχόμενο διοργάνωσης στο Ηράκλειο της συνάντησης των 37 Εθνικών Επιτροπών της UNESCO την Άνοιξη του 2019 μετά από πρόταση της κας Τζιτζικώστα.  
 
 
ekriti.gr