Ηράκλειο: Εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με χασίς

3:27 μ.μ. - Τετάρτη, 29 Μαΐου 2019
03:05 μ.μ. - Τετ, 29/27/2019
Image: Ηράκλειο: Εντοπίστηκε μεγάλο φορτίο με χασίς

«Λαβράκι» για τις λιμενικές αρχές του Ηρακλείου

Φορτίο με 52 κιλά ακατέργαστης ινδικής κάνναβης εντόπισαν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου ενώ προχώρησαν και στην σύλληψη δύο ατόμων.
 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι άνδρες του Λιμενικού που βρίσκονταν το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου εντόπισαν έναν 35χρονο Έλληνα κινείται περίεργα με το ενοικιαζόμενο όχημα του στο λιμάνι του Ηρακλείου.
 
Οι περίεργες αυτές αντιδράσεις του, κίνησαν τις υποψίες των Λιμενικών οι οποίοι και αποφάσισαν να τον σταματήσουν και να τον ελέγξουν.
 
Στο αυτοκίνητο υπήρχαν συνολικά 52 κιλά χασίς ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι ποσότητες των ναρκωτικών ήταν συσκευασμένες σε πακέτα, πολύ προσεκτικά.
 
Ακολούθησε έρευνα, παρουσία του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και εισαγγελικού λειτουργού, σε οικίες σε χωριό του Ηρακλείου, και σε 2 οικίες στο Ηράκλειο.
 
Ο νεαρός άνδρας που σύμφωνα με πληροφορίες έχει ξαναπασχολήσει τις αρχές είχε και συνεργό.Έναν 45χρονο επίσης Έλληνα ο οποίος παραδόθηκε μόνος του στις αρχές.

 
Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος:
 
Στη σύλληψη δύο (02) ανδρών, ηλικίας 36 και 40 ετών, προέβησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών ουσιών και σύσταση συμμορίας.
 
Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από τα ανωτέρω στελέχη σε ενοικιαζόμενο Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε ο 36χρονος συλληφθείς, κατά την αποβίβασή του από Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο στο λιμένα Ηρακλείου, βρέθηκαν στο πορτ μπαγκάζ αυτού, τρεις (03) ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν είκοσι πέντε (25) συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη, συνολικού βάρους πενήντα δύο κιλών, τριακοσίων είκοσι εννέα γραμμαρίων και σαράντα εκατοστών του γραμμαρίου (52.329,40 gr).
 
Στη συνέχεια και στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργεί η οικεία Λιμενική Αρχή, συνελήφθη και ο έτερος ημεδαπός, ενώ κατασχέθηκαν η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, το Ι.Χ.Ε. όχημα ως μέσο μεταφοράς τους, δύο (02) συσκευές κινητών τηλεφώνων και τέσσερα (04) αποκόμματα ακτοπλοϊκών εισιτηρίων.
 
 
cretapost.gr