Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου

8:42 π.μ. - Δευτέρα, 10 Σεπτεμβρίου 2018
08:09 π.μ. - Δευ, 10/42/2018
Image: Ηράκλειο: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι για τον ξυλοδαρμό ανηλίκου

Διώκονται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος

Οδηγήθηκε σήμερα στον ανακριτή ο 35χρονος που κατηγορείται για τον άγριο ξυλοδαρμό του 17χρονου ξενοδοχοϋπαλλήλου στη Σταλίδα. Μαζί με τον 35χρονο εμφανίστηκαν και οι δύο συγκατηγορούμενοί του, ο διευθυντής του ξενοδοχείου, καθώς και ένας ακόμη εργαζόμενος.
Οι κατηγορούμενοι διώκονται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βαθμό κακουργήματος λόγω της ανεπανόρθωτης βλάβης που προκάλεσαν στο 17χρονο.
 
Ο συνήγορος υπεράσπισής κ. Βέρας εμφανίστηκε οργισμένος στον ανακριτή επειδή η υπόθεση έλαβε τεράστιες διαστάσεις, χωρίς να έχει εμφανιστεί η εξήγηση που δίνουν στα γεγονότα οι κατηγορούμενοι και ότι επί τρεις μέρες η ιστορία του ανήλικου έχει γίνει γνωστή μόνο από τη πλευρά του νεαρού που εργαζόταν στο ξενοδοχείο και κάποιες μέρες πριν το περιστατικό είχε απολυθεί!
 
Δήλωσε μάλιστα ότι η υπόθεση έχει εντελώς διαφορετική πλοκή.
 
Αμέσως μετά την απολογία τους και οι τρεις κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους:
 
Ο διευθυντής αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχή του
ενώ στους άλλους δύο επιβλήθηκαν οι όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και χρηματική εγγύηση 3.000 ευρώ ο καθένας.
Θυμίζουμε το χρονικό της υπόθεσης.
Σύμφωνα με το όσα δήλωσε ο 17χρονος
 
Ενώ έκανε jogging, επέστρεψε στο ξενοδοχείο, και συνάντησε στην πισίνα, στέλεχος του ξενοδοχείου μαζί με έναν ακόμη υπάλληλο που διασκέδαζαν τρώγοντας και πίνοντας.
 
Ο 17χρονος αναφέρει πως τον προσκάλεσαν να πιει μια μπύρα μαζί τους, αλλά αρνήθηκε διότι δεν καταναλώνει αλκοόλ.
 
Τότε, του πέταξαν ένα κουτάκι μπύρας το οποίο απέφυγε, και συνέχισαν πετώντας του φαγητό στο πρόσωπο.
 
Έπειτα, δηλώνει ο νεαρός, άρχισαν να βρίζουν εκείνον, ακόμη και τη μητέρα του.
 
Ο 17χρονος προσπάθησε να πάει στο δωμάτιο όπου διέμενε και οι άλλοι δύο τον ακολούθησαν.
Μπήκε μέσα ο αδερφός του στελέχους, και όλοι μαζί τον τράβηξαν έξω και τον ξυλοκόπησαν στο κεφάλι και στα γεννητικά όργανα. Τα χτυπήματα ήταν τόσο σφροδρά, που χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση 4 ωρών!
 
Ο 17χρονος αργότερα αιμόφυρτος και σοκαρισμένος, άλλαξε ρούχα και προσπάθησε να πλυθεί όσο μπορούσε. Επιβιβάστηκε σε λεωφορείο του ΚΤΕΛ, ώστε να επιστρέψει στο σπίτι του, στο Ηράκλειο. Τότε ο οδηγός, αντιλαμβανόμενος την κατάσταση του ανήλικου ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.
 
Πως περιγράφει ο 35χρονος κατηγορούμενος το περιστατικό:
 
Σε απόλυτη αντίθεση με την ομολογία του 17χρονου, ο 35χρονος ισχυρίζεται ότι μια υπάλληλος της υποδοχής τον ενημέρωσε ότι κάποιος βρισκόταν στο lobby του ξενοδοχείου,  σε έξαλλη κατάσταση και εξαπέλυε ύβρεις προς όλους.
 
Ντύθηκε και κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Δηλώνει πως προσπάθησε να τον ηρεμήσει αλλά ο 17χρονος συνέχισε να βρίζει «μητέρες και πατεράδες», και είχαν ανησυχήσει ιδιαίτερα οι  πελάτες του ξενοδοχείου.
Ο 35χρονος αναφέρει ότι τότε τον οδήγησε σε ένα δωμάτιο δίπλα στην υποδοχή για να μιλήσουν, με την πόρτα ανοιχτή.
 
Δήλωσε ότι ο 17χρονος είχε εκνευριστεί επειδή τον είχαν απολύσει και του ζήτησαν να φύγει από το ξενοδοχείο, αφού πέρασαν οι δύο ημέρες που φιλοξενούνταν εκεί.
 
Σύμφωνα με τον 35χρονο, ο 17χρονος προσπάθησε μάλιστα να τον χτυπήσει με μια καρέκλα και εκείνος τον κλώτσησε αμυνόμενος.
Έπειτα με την κλωτσιά ο ανήλικος πόνεσε και σταμάτησε και μαζί με το συντηρητή τον έβγαλαν έξω. Υποστηρίζει ότι κανένας άλλος δε χτύπησε τον ανήλικο.
 
 
 
parapolitikakritis.gr