Ηράκλειο: Εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά για να γλυτώσουν από τα χρέη στη ΔΕΗ

10:40 π.μ. - Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2018
10:06 π.μ. - Πέμ, 28/40/2018
Image: Ηράκλειο: Εγκαθιστούν φωτοβολταϊκά για να γλυτώσουν από τα χρέη στη ΔΕΗ

Μετά τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους ΤΟΕΒ και τη ΔΕΗ, οι Τοπικοί Οργανισμοί Εγγείων Βελτιώσεων αναζητούν λύσεις για να γλυτώσουν από τα χρέη προς την Δημόσια Επιχείρηση

Δεν έχει «στεγνώσει άλλωστε το μελάνι» για όλα όσα καταγράφηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα με τα τελεσίγραφα από τη ΔΕΗ για την εξόφληση των οφειλών των ΤΟΕΒ προς αυτήν, αλλά και το νόμο με τον οποίο ρυθμίζονται οι οφειλές των τελευταίων.
 
Ο νόμος αυτός ηρθε να δώσει προσωρινές λύσεις, με την απειλή της ΔΕΗ όμως να οδηγεί τους ΤΟΕΒ να αναζητήσουν άλλες λύσεις, όπως είναι για παραδειγμα η τοποθέτηση φωτοβολταικών συστημάτων!
 
Είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο σχέδιο τίθεται προς συζήτηση και υλοποιηση, με την Περιφέρεια Κρήτης να συνεργάζεται με τους ΤΟΕΒ για την επίτευξη αυτού του σχεδιασμού. Μάλιστα ο κ. Μανόλης Φουντιδάκης, πρόεδρος του ΤΟΕΒ Αγίας Γαλήνης σημειώνει ότι υπαρχει ένα πλάνο από την Περιφέρεια, με στόχο την πραγματοποίηση του στο άμεσο μέλλον.
 
«Σκοπός μας είναι η δημιουργία αυτού του φωτοβολταικού πάρκου, με σκοπό την μείωση της κατανάλωσης του ρεύματος και κατά συνέπεια των χρημάτων που αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε στη ΔΕΗ. Γιατί πραγματικά αυτό είναι ένα μεγάλο «αγκάθι» στον προϋπολογισμό των ΤΟΕΒ. Μένουν κάποια διαδικαστικά ακόμη, ώστε μετά να τρέξουμε για να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση», σημειώνει ο κ. Φουντιδάκης. 
 
Η Περιφέρεια Κρήτης «τρέχει» τις διαδικασίες, ώστε να δοθεί - εφόσον αυτό καταστεί δυνατόν -συνολική λύση στο πρόβλημα σε ολους τους ΤΟΕΒ. 
 
Υπενθυμίζεται ότι μέσα από την υπερψήφισης της τροπολογίας που πέρασε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας, ορίζεται ότι η διάρκεια καταβολής των δόσεων δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 36 μήνες και ο χρόνος καταβολής σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τον χρόνο παραγραφής των οφειλών.
 
 
ekriti.gr