Ηράκλειο: Από H1N1 και σταφυλόκοκκο είχε προσβληθεί η εξάχρονη

10:32 π.μ. - Κυριακή, 2 Ιουνίου 2019
10:06 π.μ. - Κυρ, 02/32/2019
Image: Ηράκλειο: Από H1N1 και σταφυλόκοκκο είχε προσβληθεί η εξάχρονη

Η εξάχρονη Εύχαρις εισήχθη με υψηλό πυρετό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε από σηπτικό σοκ

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινή γνώμη από τον θάνατο ενός μόλις έξι ετών κοριτσιού στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ ύστερα από λίγες ώρες νοσηλείας.
 
Η εξάχρονη Εύχαρις εισήχθη με υψηλό πυρετό και συμπτώματα μηνιγγίτιδας και λίγες ώρες αργότερα κατέληξε από σηπτικό σοκ.
 
«Δυστυχώς η κατάσταση της υγείας της 6χρονης είχε ταχεία επιβάρυνση. Σύμφωνα με αυτά που μας είπαν οι γονείς μιάμιση μέρα ήταν άρρωστη. Αρχικά, όταν έφτασε στο νοσοκομείο η κλινική της εικόνα έδειχνε ότι μπορεί να είχε προσβληθεί με μηνιγγίτιδα. Αμέσως ξεκίνησαν οι εξετάσεις. Μία πληθώρα εξετάσεων οι οποίες βγήκαν αρνητικές για μηνιγγιτιδοκοκκο. Ωστόσο περιμένουμε ακόμα κάποιες εξετάσεις για να είμαστε σίγουροι για τα τελικά αποτελέσματα», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ – Βενιζελείου, Γιάννης Τασσόπουλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη Εύχαρις είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 ενώ τα αποτελέσματα των εξετάσεων που ήδη έχουν γίνει γνωστά έδειξαν πως ανιχνεύθηκε στους πνεύμονες σταφυλόκοκκος.
 
«Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί ότι η 6χρονη είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Η1Ν1 με τα διάφορα παθογόνα να την επιβαρύνουν. Παράλληλα όμως, ανιχνεύθηκε και σταφυλόκοκκος στον πνεύμονα», επεσήμανε ο κ. Τασσόπουλος.
 
Σοκαρισμένοι είναι επίσης οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές στο σχολείο που όπου φοιτούσε το άτυχο κορίτσι. Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο σχολείο στην οποία έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοι, γονείς, και εκπρόσωποι της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης.
 
Σημαντική ήταν η παρουσία των γονέων της 6χρονης Εύχαρις που επιχείρησαν να βοηθήσουν από την πλευρά τους στο να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητά του.
 
Στην σύσκεψη οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση κάποιου κρούσματος γρίπης ή ίωσης ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης κατέστησε σαφές πως «το σχολείο είναι ασφαλές».
 
«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό των μαθητών για τον ιό της γρίπης. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, που δεν νομίζω, την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα για την ώρα. Το σχολείο είναι ασφαλές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τερζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως σήμερα θα βρεθεί μία ψυχολόγος στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους γονείς, όσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ξεπεράσουν το σοκ.
 
 
in.gr