Ηράκλειο | «Πετάει» η τιμή της βενζίνης- Πόσο κυμαίνεται μετά τις νέες αυξήσεις

10:33 π.μ. - Δευτέρα, 5 Φεβρουαρίου 2018
10:02 π.μ. - Δευ, 05/33/2018
Image: Ηράκλειο | «Πετάει» η τιμή της βενζίνης- Πόσο κυμαίνεται μετά τις νέες αυξήσεις

Την ανιούσα παίρνει και πάλι η τιμή της βενζίνης στο Ηράκλειο, έχοντας αυξηθεί ήδη κατά 10% τουλάχιστον

Εδώ και ενάμιση μήνα, η αύξηση της τιμής στο βαρέλι (που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 75 δολλάρια), έχει φέρει απανωτές αυξήσεις στην τιμή της αμόλυβδης. Ετσι η μέση τιμής της είναι στα 1.61 ευρώ το λίτρο, ενώ τα πράγματα είναι χειρότερα οσο προχωρά κανείς στην ενδοχώρα, με την τιμή να ξεπερνά και τα 1.65 ευρώ το λίτρο.
 
«Εχουμε κούρσα ανόδου, λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων που επηρεάζουν ολη την κατάσταση», σημειώνει ο κ. Σαμόλης χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Ηρακλείου.
Οπως τονίζει ο ίδιος, οι φόροι που αποτελούν τη βασική αιτία για τις συγκεκριμένες τιμές, φτάνουν πλέον το 67%.
 
Με το σταγονόμετρο
 
Συνέπεια της οικονομικής κρίσης και της αδυναμίας των πολιτών να βάζουν βενζίνη, είναι πολλά πρατήρια του Ηρακλείου, είτε να κλείσουν, είτε να πουληθούν σε μεγάλες εταιρείες
«Εχουν κλείσει πρατήρια. Πέφτει η κατανάλωση, οι μισθοί είναι των 450 ευρώ. Και έτσι χάνονται οι παραδοσιακοί πρατηριούχοι, αφού πολλοί δίνουν τα πρατήρια σε εταιρείες. Ενώ πλέον η κατανάλωση κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Συνήθως οι οδηγοί βάζουν από 10 ως 20 ευρώ, ενώ σπάνια κάποιος θα πει να του γεμίσουμε το ρεζερβουάρ», καταλήγει ο κ. Σαμόλης, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη.