Ηράκλειο | Νέα επιχείρηση για προϊόντα - μαϊμού - Συνελήφθη 44χρονη

2:05 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
02:04 μ.μ. - Παρ, 27/05/2018
Image: Ηράκλειο | Νέα επιχείρηση για προϊόντα - μαϊμού - Συνελήφθη 44χρονη

Νέα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για απομιμητικά προϊόντα έγινε στο Ηράκλειο, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Οργανώμενου Εγκλήματος και του ΣΔΟΕ Αττικής

Νέα οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση για απομιμητικά προϊόντα έγινε στο Ηράκλειο, με τους αστυνομικούς του Τμήματος Οργανώμενου Εγκλήματος και του ΣΔΟΕ Αττικής, να εντοπίζουν σε αποθήκες εκατοντάδες χιλιάδες προϊόντα - μαϊμού, φορώντας χειροπέδες σε μία 44χφρονη επιχειρηματία.  Η επιχείρηση έγινε σε συνεργασία και με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, του Τελωνείου Ηρακλείου και με την υπηρεσιακή συνδρομή το Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Ηρακλείου.
 
Από τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν σε αποθηκευτικούς χώρους, συνελήφθη 44χρονη Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για διάθεση και πώληση απομιμητικών προϊόντων, πλαστογραφία, απάτη και παραβάσεις της Νομοθεσίας περί τελωνειακού Κώδικα, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
 
244.755 είδη (υποδήματα τσάντες, αξεσουάρ, αρώματα, γυαλιά ηλίου και οράσεως, ηλεκτρονικά είδη κλπ) διαφόρων επώνυμων εταιρειών, 
34.500 τεμάχια με πλαστά σήματα γνωστών εταιριών,
3.828 κυτία συσκευασίας προϊόντων και
κατάλογοι πώλησης απομιμητικών προϊόντων.
 
Η οικονομική ζημιά των δικαιούχων των σημάτων, υπερβαίνει το χρηματικό ποσό των πενήντα εκατομμυρίων (50.000.000) ευρώ, ενώ τα διαφυγόντα κέρδη θα ξεπεράσουν τα 150.000 ευρώ.
 
Τα προϊόντα κατασχεθήκαν και παρεδόθησαν στο Τελωνείο Ηρακλείου. 
 
Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ η συλληφθείσα με την σε βάρος της σχηματισθείσα δικογραφία,  θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου. 
 
 
ekriti.gr