«Ήμουν νηστικός για μέρες πριν τη ληστεία στο σούπερ - μάρκετ» - Απολογείται ο 54χρονος

10:03 π.μ. - Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019
10:06 π.μ. - Τρί, 11/03/2019
Image: «Ήμουν νηστικός για μέρες πριν τη ληστεία στο σούπερ - μάρκετ» - Απολογείται ο 54χρονος

Από επιτυχημένος επαγγελματίας του τουρισμού ληστής σούπερ-μάρκετ ο 54χρονος

Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή Ηρακλείου ο 54χρονος άνδρας ο οποίος συνελήφθη προχθές από την ΕΛ.ΑΣ., καθώς φέρεται ως το άτομο που μέσα σε διάστημα δέκα ημερών προχώρησε σε δύο ένοπλες ληστείες σούπερ-μάρκετ, στην πόλη του Ηρακλείου.
 
Ο 54χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.
 
Όπως έγινε γνωστό, το τελευταίο διάστημα ο 54χρονος βρισκόταν σε απελπιστική οικονομική κατάσταση.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθείς λίγα χρόνια πριν ήταν ένας επιτυχημένος επαγγελματίας στον χώρο του τουρισμού. Στη συνέχεια ωστόσο χτυπήθηκε από τις ατυχίες της ζωής και αντιμετώπισε διάφορα προβλήματα υγείας, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ο ίδιος να μείνει άνεργος.

 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι απανωτές κακοτυχίες του 54χρονου άνδρα οδήγησαν σταδιακά στη γιγάντωση των οικονομικών του προβλημάτων. Ως συνέπεια της οικονομικής κατάστασης, στην οποία είχε περιέλθει ο 54χρονος άνδρας, ήταν να βρεθεί άστεγος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα ο συλληφθείς φέρεται να διέμενε σε παράπηγμα επί της οδού Μάχης Κρήτης.
 
Αξίζει να επισημάνουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να υποστήριξε ότι τις μέρες πριν προβεί στις ληστείες των σούπερ-μάρκετ υπέφερε από την πείνα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 54χρονος δήλωσε ότι ήταν νηστικός για 4 μέρες, πριν πάρει την απόφαση να ληστέψει σούπερ-μάρκετ.
 
Μετά τη σύλληψή του, προχθές, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ο 54χρονος οδηγήθηκε χθες σιδηροδέσμιος στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου. Ο συλληφθείς πέρασε το γραφείο του εισαγγελέα υπηρεσίας, ο οποίος του άσκησε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συρροή, σε βαθμό κακουργήματος. Επίσης σε βάρος του 54χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία κατ’ εξακολούθηση.
 
Μετά την εν λόγω εξέλιξη, ο κατηγορούμενος ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί. Όπως έγινε γνωστό, θα οδηγηθεί εκ νέου στα Δικαστήρια, προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή, σήμερα στις 12 το μεσημέρι. Εξάλλου, αξίζει να τονιστεί ότι χθες ο 54χρονος βρέθηκε στα Δικαστήρια χωρίς συνήγορο υπεράσπισης. Όπως προβλέπεται από τον νόμο για τέτοιες περιπτώσεις, οι δικαστικές Αρχές διόρισαν αυτεπάγγελτα συνήγορο στον κατηγορούμενο.
 
Τον «έπιασαν» οι κάμερες -  «Χτύπησε δύο φορές σε δέκα μέρες»
 
Υπενθυμίζεται ότι προχθές η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στην κατοχή του 54χρονου άνδρα το όπλο που φέρεται να κρατούσε στις δύο ληστείες. Αναφορικά μάλιστα με το εν λόγω όπλο, έχει οριστεί ειδικός πραγματογνώμονας προκειμένου να προβεί στην εξέτασή του.
 
Ο συλληφθείς άνδρας φέρεται να “χτύπησε” δύο φορές μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Η πρώτη ληστεία έλαβε χώρα την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου σε σούπερ-μάρκετ επί της λεωφόρου 62 Μαρτύρων. Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου ο 54χρονος φέρεται να λήστεψε και σούπερ-μάρκετ επί της οδού Μάχης Κρήτης.
 
Οι ομοιότητες του τρόπου με τον οποίο “χτύπησε” ο ληστής της περασμένης Παρασκευής με τον δράστη της ληστείας της 23ης Οκτωβρίου είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες τους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ. να εκτιμούν ότι πρόκειται για το ίδιο άτομο. Και στις δύο περιπτώσεις ο δράστης χτύπησε νωρίς το βράδυ, ενώ και στις δύο περιπτώσεις διέφυγε πεζός.
 
Εξετάζοντας διεξοδικά όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους - όπως για παράδειγμα το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, αλλά και τις μαρτυρίες που συλλέχθηκαν - οι αστυνομικοί δεν άργησαν να εξιχνιάσουν και τις δύο υποθέσεις ληστειών, εντοπίζοντας και συλλαμβάνοντας τον 54χρονο άνδρα.
 
neakriti.gr