Ικανοποίηση για τον αριθμό των νέων φοιτητών και οι νέες προοπτικές στο Τμ. Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας

11:53 π.μ. - Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Δευ, 30/53/2021
Image: Ικανοποίηση για τον αριθμό των νέων φοιτητών και οι νέες προοπτικές στο Τμ. Διατροφής και Διαιτολογίας Σητείας

Ο πρόεδρος στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου Γιώργος Μαρκάκης μιλά στον Ηχώ 99,8

Ικανοποίηση στο Τμήμα Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με έδρα τη Σητεία μετά την ανακοίνωση των βάσεων για εισαγωγή σε ΑΕΙ καθώς ο αριθμός των νεοεισαχθέντων φοιτητών στο Τμήμα φτάνει περίπου τους 160 με τη βάση να είναι στα 9.660 μόρια.

Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Γ. Μαρκάκης μίλησε στον Ηχώ 99,8 εκφράζοντας ικανοποίηση για τα αποτελέσματα ευχόμενος καλές σπουδές στους νέους φοιτητές. Κάνοντας μια πρώτη ανάλυση είπε ότι τα νέα παιδιά έχουν «αγκαλιάσει» τη συγκεκριμένη ειδικότητα και γενικότερα φαίνεται να προσανατολίζονται περισσότεροι στα επαγγέλματα υγείας. Πρόσθεσε οτι ένα στοιχείο άξιο αναφοράς είναι ότι το Τμήμα της Σητείας ήταν μεταξύ της πρώτης και της τρίτης επιλογής, περίπου για το 1/3 των φοιτητών που εισήχθησαν. Που σημαίνει ότι συνειδητά θέλουν να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο τμήμα. Το επίσης θετικό για το τμήμα έχει να κάνει με την ενίσχυσή του σε προσωπικό. Τα τελευταία χρόνια είχε μόνο 4 μέλη ΔΕΠ μόνιμα, έγιναν έξι με προοπτική μέχρι τέλος της χρονιάς να γίνουν 8. Αυτό σημαίνει ότι το τμήμα γίνεται πλέον αυτοδύναμο. Μέχρι τώρα δεν ήταν αυτοδύναμο, εξαρτιόταν ουσιαστικά από τις αποφάσεις της Συγκλήτου και είχε υπηρεσιακό πρόεδρο. Αυτό θα αλλάξει. Βέβαια υπάρχει και το έκτακτο και λοιπό προσωπικό και όλα τα μαθήματα και οι ανάγκες καλύπτονται. Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι το Τμήμα αποκτά μια νέα δυναμική, τόνισε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Μαρκάκης.