Ψήφισμα του Δ.Σ Ιεράπετρας για στήριξη της Υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαμαντόπουλου (Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού)

9:59 π.μ. - Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014
09:03 π.μ. - Δευ, 10/59/2014
Image: Ψήφισμα του Δ.Σ Ιεράπετρας για στήριξη της Υποψηφιότητας του Ανδρέα Μαμαντόπουλου (Πρόεδρος Ερυθρού Σταυρού)

Δελτίο Τύπου / Ομόφωνο Ψήφισμα

Με αφορμή την υποψηφιότητα του ιατρού Ανδρέα Μαμαντόπουλου στη θέση του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας στη χθεσινή συνεδρίασή του προέβη στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος στήριξης. Παράλληλα, με πρόταση του δημάρχου, κ. Θεοδοσίου Καλαντζάκη και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Ιωάννη Τζιρβελάκη προτάθηκε στους δημοτικούς συμβούλους η εγγραφή τους ως μέλη στο Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό προκειμένου να στηρίξουν την εν λόγω υποψηφιότητα, ενώ παράλληλα ο δήμαρχος απεύθυνε κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να στηρίξει έμπρακτα τη υποψηφιότητα του σημαντικού αυτού για την κοινωνία μας ανθρώπου.  
 
Όπως αναφέρει το ψήφισμα  :
 
«Το δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας ενημερώθηκε για την απόφαση του γιατρού μας, Ανδρέα Μαμαντόπουλου να διεκδικήσει τη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
 
Ο κ. Μαμαντόπουλος υπήρξε για όλο το Λασίθι πιστός προστάτης της υγείας του λαού μας. Ακούραστος προσέφερε από το πόστο του διευθυντή, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες όχι μόνο σαν χειρουργός αλλά καλύπτοντας και όλα τα κενά από την έλλειψη ειδικοτήτων (ενδοσκόπος, λαπαροσκόπος, γυναικολόγος, παθολογικά περιστατικά κλπ)
 
Πέρα όμως από τα ιατρικά του καθήκοντα, επί δεκαετίες αφιερώθηκε στον εθελοντισμό και τον ανθρωπισμό. Η κοινωνία μας και κυρίως οι ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας δέχθηκαν πλουσιοπάροχα την προσφορά του σε όλους τους τομείς. Επί χρόνια τον παρακολουθούμε να είναι παρών, από τις φυσικές καταστροφές μέχρι και εκστρατείες κατά διαφόρων νοσημάτων που ο ίδιος οργανώνει, όπως και στη φιλοξενία και φροντίδα ναυαγών προσφύγων που τακτικά εγκαταλείπονται στο τόπο μας. Η συμμετοχή  του σαν Ερυθροσταυρίτης  σε δύσκολες αποστολές εντός και εκτός της Ελλάδας εκπροσωπώντας τον τόπο μας έκανε την Ιεράπετρα περήφανη. Τελευταίο του έργο είναι η ίδρυση του Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου που στον ένα χρόνο της λειτουργίας του εξυπηρετούσε πάνω από 2000 ανασφάλιστους συμπολίτες μας.
 
Η εκλογή του στη θέση του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα τον στερήσει από τον τόπο μας. Όμως στο πολύ δύσκολο έργο που αποφάσισε να επιτελέσει, εμείς σαν Δημοτική Αρχή, όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα του εκφράζουμε την υποστήριξη μας και δίνουμε την υπόσχεση ότι θα συμπαρασταθούμε στον αγώνα του.
 
Η ανάληψη των καθηκόντων του προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από τον κύριο Μαμαντόπουλο θα αποτελέσει για την Ιεράπετρα ιδιαίτερη τιμή»
 
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ – 01.10.2014
 
Γραφείο Τύπου