Ιεράπετρα: Υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή ο 10χρονος που τραυματίστηκε με το τζετ σκι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

12:20 μ.μ. - Παρασκευή, 14 Ιουλίου 2023
12:07 μ.μ. - Παρ, 14/20/2023
Image: Ιεράπετρα: Υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατηθεί στη ζωή ο 10χρονος που τραυματίστηκε με το τζετ σκι – Νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ

Οι λουόμενοι είδαν έντρομοι τους δύο επιβαίνοντες του τζετ σκι να βγαίνουν προς τη στεριά με αμείωτη ταχύτητα και να καρφώνονται σε ξύλινο κιόσκι

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύεται το 13χρονο αγόρι από την Γερμανία που τραυματίστηκε με τζετ σκι. Φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και είναι διασωληνωμένο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το παιδί, που επέβαινε στο τζετ σκι, τραυματίστηκε σοβαρά, όταν 32χρονος φίλος της οικογένειας που το οδηγούσε, έχασε τον έλεγχο και καρφώθηκε σε ξύλινη κατασκευή. Το Λιμενικό, συνέλαβε τον εκμισθωτή για παράβαση του νόμου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «το μικρό ήταν μπροστά, προφανώς οδηγούσε πίσω ο μεγάλος, του ξέφυγε λίγο, άνοιξε τώρα ο μικρός το γκάζι καταλάθος, δεν ξέρω δεν ήμουν παρών, απλά βγήκαν έξω με μεγάλη ταχύτητα κι εμείς τρέξαμε έξω αμέσως να βοηθήσουμε».

Οι λουόμενοι είδαν έντρομοι τους δύο επιβαίνοντες του τζετ σκι να βγαίνουν προς τη στεριά με αμείωτη ταχύτητα και να καρφώνονται σε ξύλινο κιόσκι.

Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ, σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.

«Η κατάσταση σήμερα είναι σταθερή και πιστεύω ότι θα βελτιωθεί κιόλας, δεδομένου ότι η ενδοκρανιακή του πίεση είναι σε φυσιολογικά επίπεδα» τόνισε ο Διοικητής του Νοσοκομείου ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Η οικογένεια του τραυματία από τη Γερμανία είναι γνωστή στο Μακρύ Γιαλό της Ιεράπετρας, καθώς επί χρόνια παραθερίζουν στην περιοχή. Ο 32χρονος χειριστής του σκάφους και οικογενειακός φίλος των Γερμανών συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της ασφάλειας συγκοινωνιών και σωματική βλάβη από αμέλεια.

Από το λιμενικό διερευνάται αν ο χειριστής του τζετ σκι διέθετε δίπλωμα ταχύπλοου και υπό ποιες συνθήκες το νοίκιασε από την επιχειρηματία που διαθέτει σκάφη αναψυχής και θαλάσσια παιχνίδια.

neakriti,gr