Ιεράπετρα: Στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιάς οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

9:24 π.μ. - Δευτέρα 8 Ιουνίου 2026
09:06 π.μ. - Δευ, 08/24/2026
Image: Ιεράπετρα: Στην πρώτη γραμμή της ανθρωπιάς οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

Με αφοσίωση και σεβασμό στην ανθρώπινη ανάγκη, οι εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Ιεράπετρας στάθηκαν μέσα στον Μάιο στο πλευρό περισσότερων από 400 μεταναστών, προσφέροντας φροντίδα, τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και υπηρεσίες υγείας.

Σε συνεχή επαγρύπνηση και ετοιμότητα βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι εθελοντές μας και των τριών σωμάτων, Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών Διασωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ιεράπετρας προκειμένου να παράσχουν κάθε είδους ανθρωπιστική βοήθεια σε επαναλαμβανόμενες μεταναστευτικές ροές που φτάνουν στα παράλια μας.

hxonews

Συγκεκριμένα μέσα στο μήνα Μάιο 2026 οι εθελοντές μας βρέθηκαν στο πλευρό  400 και πλέον συνανθρώπων μας προσφέροντας φροντίδα , είδη πρώτης ανάγκης, διανομή τροφίμων καθώς και υπηρεσίες υγείας στο χώρο της προσωρινής φιλοξενίας τους στις ημερομηνίες:

1/5, 8/5, 11/5, 24/5, 27/5, 28/5 και 31/5 ενώ οι αφίξεις συνεχίζονται αμείωτες και τον Ιούνιο, (1/6- 74 άνδρες και 4/6 - 41 άτομα ανάμεσά τους 4 Γυναίκες  2 παιδιά και 1 βρέφος που χρειάστηκε να μεταφερθούν για περαιτέρω Ιατροφαρμακευτικη φροντίδα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας).

Η Ιεράπετρα χωρίς μόνιμη δομή, υποδέχεται πλέον μετανάστες σχεδόν σε καθημερινή βάση οι οποίοι φιλοξενούνται προσωρινά σε χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου Καλογέρων πριν αναχωρήσουν για τις δομές φιλοξενίας στην Αττική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Το Δ.Σ. ευχαριστεί το Λιμενικό Σώμα για την συνεργασία, την τοπική κοινωνία για τη συμπαράσταση και συγχαίρει εθελοντές και εθελόντριες που είναι πάντα παρόντες στην ανθρώπινη ανάγκη με αφοσίωση και σεβασμό στο Ερυθροσταυρικό Ιδεώδες, κάτω απο ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες.

Υπερήφανοι για τους Εθελοντές μας