Ιεράπετρα: Σήμερα η δίκη για τον κλέφτη των λουλουδιών

11:30 π.μ. - Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017
11:04 π.μ. - Δευ, 24/30/2017
Image: Ιεράπετρα: Σήμερα η δίκη για τον κλέφτη των λουλουδιών

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, αναμένεται να καθίσει σήμερα ένας 38χρονος άνδρας

ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε κάθειρξη έξι ετών, καθώς φέρεται να έκλεβε λουλούδια από θερμοκήπια, στην περιοχή της Ιεράπετρας, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια.
 
Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί ένοχος τον Ιούλιο του 2014 από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο 38χρονος είχε προβεί σε επτά κλοπές και μια απόπειρα κλοπής λουλουδιών μέσα από θερμοκήπια.
 
Οι έξι από τις οκτώ περιπτώσεις κλοπής έλαβαν χώρα μέσα σε διάστημα 12 ημερών, τον Αύγουστο του 2013, ενώ οι πέντε εξ αυτών έγιναν στο ίδιο θερμοκήπιο: Ο φερόμενος δράστης έκλεβε από το... "αγαπημένο" του θερμοκήπιο διάφορες ποικιλίες τριαντάφυλλων.
 
Τη 18η Αυγούστου, οπότε και έλαβαν χώρα τα τελευταία κρούσματα του 38χρονου, καθώς εκείνη την ημέρα συνελήφθη, ο κατηγορούμενος φέρεται να αφαίρεσε από το επίμαχο θερμοκήπιο 4 εικοσάδες κόκκινα, έξι εικοσάδες ροζ, επτά εικοσάδες λευκά, καθώς και δύο εικοσάδες κίτρινα τριαντάφυλλα. Όσον αφορά στο δεύτερο θερμοκήπιο που διαρρήχθηκε την ίδια ημέρα, ο κατηγορούμενος φέρεται να άρπαξε συνολικά 178 ποικιλίες από ζέρμπερες.
 
Σημειώνεται ότι, παρά την ποινή εξαετούς κάθειρξης που του είχε επιβάλει το πρωτοβάθμιο Δικαστήριο, ο 38χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό, καθώς η Έδρα έκρινε τότε ότι η έφεσή του πρέπει να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
 



Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος
Πηγή: neakriti.gr