Ιεράπετρα: Ψυχολόγοι σήμερα στο Δημοτικό σχολείο με το περιστατικό βίας

11:48 π.μ. - Τετάρτη, 30 Οκτωβρίου 2019
11:10 π.μ. - Τετ, 30/48/2019
Image: Ιεράπετρα: Ψυχολόγοι σήμερα στο Δημοτικό σχολείο με το περιστατικό βίας

Προσπάθειες να καλυφθούν τα κενά της παράλληλης στήριξης

Ένα περιστατικό που συνέβη σε δημοτικό σχολείο της Ιεράπετρας με μαθητή που χτύπησε και έσυρε δασκάλα προκαλώντας της κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, και αναδείχθηκε μέσα από το Ηχώ 99,8 και το hxonews.gr έρχεται να αναδείξει την αναγκαιότητα, παιδιά που χρήζουν παράλληλης στήριξης να έχουν την απαιτούμενη προσοχή και φροντίδα από το κράτος.  
 
Το οποίο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα πρέπει να μεριμνά για την κάλυψη των θέσεων αυτών με τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Έτσι ώστε να παρέχονται οι καλύτερες δυνατές υπηρεσίες προς το παιδί και να διασφαλίζεται η ομαλή διεξαγωγή του μαθήματος σε σχέση και με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους λοιπούς μαθητές. Ο προϊστάμενος της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης νομού Λασιθίου  κ. Μ. Μακράκης μίλησε στο hxonews.gr λέγοντας ότι από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για το συμβάν έγινε μια σειρά από κινήσεις ώστε να στηρίξουν τη σχολική κοινότητα. 
 
Ψυχολόγοι και όχι μόνο, από τις αρμόδιες υπηρεσίες επισκέπτονται  το σχολείο σε μια προσπάθεια να σταθούν δίπλα σε μαθητές και δασκάλους. Σε ότι αφορά την κάλυψη εκπαιδευτικών κενών παράλληλης στήριξης  ως διεύθυνση πρωτοβάθμιας  έχουν ενημερώσει το Υπουργείο. Εξ αρχής της σχολικής χρονιάς έγιναν 36 προσλήψεις όταν πέρυσι είχαν γίνει 12. Η προσπάθεια για κάλυψη και των υπόλοιπων κενών  συνεχίζεται και εκτιμάται ότι το Υπουργείο σύντομα θα καλύψει τις θέσεις αυτές.