Ιεράπετρα: Παράσταση από το τμήμα Θεάτρου του Κέντρου Μουσικών Σπουδών 12 και 13 Νοεμβρίου

11:24 π.μ. - Παρασκευή, 4 Νοεμβρίου 2022
11:11 π.μ. - Παρ, 04/24/2022
Image: Ιεράπετρα: Παράσταση από το  τμήμα  Θεάτρου  του Κέντρου Μουσικών  Σπουδών 12 και 13 Νοεμβρίου

Παρουσιάζουν το έργο «Με δύναμη από την Κηφισιά»

Το θεατρικό έργο «ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑ» των Δ. Κεχαϊδη &Ε.Χαβιαρά παρουσιάζει το τμήμα Θεάτρου του Κέντρου Μουσικών Σπουδών που λειτουργεί το ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας σε επιμέλεια και σκηνοθεσία της Ανοιξιάς Μπουντζιούκα

Το ΣΑΒΒΑΤΟ 12/11ου και την ΚΥΡΙΑΚΗ 13/11ου και ώρα 21:00 στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ με ελεύθερη είσοδο

(Το έργο απευθύνετε μόνο σε ενήλικες)

Λίγα λόγια για το έργο

Σακαδάκη Μπαχλιτζανάκη Μαρία

Πρόεδρος ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α

ΔΗΜΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

hxonews

Το θεατρικό έργο, Με δύναμη από την Κηφισιά, των Δημήτρη Κεχαΐδη και Ελένη Χαβιαρά αποτελεί έργο σταθμό στη σύγχρονη ελληνική δραματουργία. Αν και γραμμένο το 1995, μέσα από τις αφηγήσεις των τεσσάρων γυναικών ξεπροβάλλουν διάφορα ζητούμενα όπως: το θέμα της γυναικείας χειραφέτησης, η δυσλειτουργία στην επικοινωνία των δυο φύλων, το αδιέξοδο του έρωτα, η κενότητα και η μοναξιά. Ζητούμενα που παραμένουν πιο επίκαιρα και πιο επιτακτικά από ποτέ.

Τρεις κολλητές φίλες η Αλέκα, η Φωτεινή και η Μάρω βρίσκονται σε ένα κοινό σημείο: βιώνουν το χωρισμό τους από τους εκάστοτε συντρόφους τους. Αποφασίζουν λοιπόν να αντιμετωπίσουν τη ζωή τους με δύναμη. Τη δύναμη αυτή θα την αντλήσουν προγραμματίζοντας ένα ταξίδι στην Ταϋλάνδη. Η τέταρτη γυναίκα η Ηλέκτρα, που είναι η κόρη της Αλέκας, προσβλέπει στην ώρα που θα έχει το σπίτι στην αποκλειστική διάθεσή της για να πραγματοποιήσει τα δικά της όνειρα. Μέχρι τότε καταστρώνει τα σχέδια της.

Αυτές οι τέσσερις γυναίκες ζουν και αλληλεπιδρούν στο εσωτερικό του σπιτιού της Αλέκας. Αισθάνονται όμως εγκλωβισμένες γιατί πέρα από αυτό το σπίτι, δεν υπάρχει ζωή γι’αυτές. Ανελέυθερες καθώς είναι προσπαθούν να βρουν την ευτυχία. Θα καταφέρουν να βιώσουν την ύπαρξη τους χωρίς τα στενά όρια που ορίζονται από τον ίδιο το χώρο; Θα ζήσουν την αληθινή μαγεία του έρωτα ή θα βιώνουν μόνο την προβληματική εκδοχή του; Το διέξοδο και τη δύναμη που ψάχνουν οι ηρωΐδες του Δημήτρη Κεχαΐδη και της Ελένης Χαβιαρά, θα μπορούσαν ίσως να το βρουν στα λόγια της Σιμόν ντε Μπουβουάρ:

Τη μέρα που η γυναίκα θα μπορέσει να ερωτευτεί με τη δύναμη της και όχι με την αδυναμία της, όχι για να ξεφύγει από τον εαυτό της αλλά για να βρει τον εαυτό της, όχι για να παραιτηθεί αλλά για να επιβεβαιωθεί, μόνο τότε ο έρωτας θα γίνει για αυτήν, όπως και για τον άντρα, πηγή ζωής και όχι θανάσιμος κίνδυνος. Στο μεταξύ ο έρωτας, στην πιο συγκλονιστική μορφή του, συνοψίζει την κατάρα που βαραίνει την εγκλωβισμένη και ακρωτηριασμένη γυναίκα σε αυτόν τον κόσμο, ανίκανη να αρκεστεί στον ίδιο της τον εαυτό.

Ταυτότητα Παράστασης:

Σκηνοθεσία: Ανοιξιά Μπουντζιούκα

Πρωτότυπη Μουσική: Κυριάκος Ιωαννίδης - Μιχάλης Ζαμπετάκης

Σκηνογραφία: Ειρήνη Μαρκοπούλου

Φωτισμοί: Ανοιξιά Μπουντζιούκα

Πρόσωπα: Εύα Σαρειδάκη

Εριέττα Δρανδάκη

Ανοιξιά Μπουντζιούκα

Δέσποινα Δρανδάκη

Σχεδιασμός Αφίσας- Visuals: Μιχάλης Μπινιχάκης

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Σπυριδάκη

Βοηθός Σκηνογράφου: Χριστίνα Τσιάρε

Παραγωγή: ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας

Κατασκευή σκηνικών: Μάνος Κωνσταντακάκης,

Θοδωρής Σαμπιωτάκης

Χειριστές Κονσόλας: Κατερίνα Σπυριδάκη

Μιχάλης Μπινιχάκης

Θοδωρής Σαμπιωτάκης