Ιεράπετρα: Ξενάγηση παραγωγών στο showroom τομάτας της AGRIS

11:07 π.μ. - Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
11:12 π.μ. - Τετ, 12/07/2018
Image: Ιεράπετρα: Ξενάγηση παραγωγών στο showroom τομάτας της AGRIS

Παρουσίαση νέων ποικιλιών τομάτας και τεχνική συμβούλευση σε ό,τι αφορά τις βέλτιστες καλλιεργητικές πρακτικές πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα η AGRIS μέσα από ξεναγήσεις σε παραγωγούς στο showroom της στην Ιεράπετρα

Η εταιρεία προηγμένης Λαχανοκομίας, η οποία αναπτύσσει σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο HM Clause πολλαπλασιαστικό υλικό επιβεβαιωμένης και εγγυημένης ποιότητας, έχει ανοίξει προς το κοινό το υπερσύγχρονο showroom της μονάδας της στην Κρήτη. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν κατόπιν ραντεβού να γνωρίσουν τα νέα υβρίδια τομάτας που παράγονται, μεταξύ των οποίων και η νέα ποικιλία τομάτας Kabrera, να ενημερωθούν σχετικά με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους και να λάβουν τεχνικές συμβουλές σε σχέση με τις ορθές καλλιεργητικές πρακτικές. 
 
Παρουσίαση νέων ποικιλιών τομάτας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ανατολή»

agris2
 
Τις νέες ποικιλίες τομάτας και τις δυναμικές απόδοσής τους παρουσίασαν πρόσφατα εξειδικευμένοι γεωπόνοι της AGRIS στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ιεράπετρας «Ανατολή», δίνοντας παράλληλα τεχνικές συμβουλές σε επίπεδο καλλιεργητικών πρακτικών στους παραγωγούς.
Η εταιρεία προηγμένης Λαχανοκομίας, η οποία αναπτύσσει πολλαπλασιαστικό υλικό επιβεβαιωμένης και εγγυημένης ποιότητας, παρουσίασε νέα υβρίδια τομάτας με ποιοτικά χαρακτηριστικά που προσδίδουν υψηλή αξία σε όλους τους κρίκους της λαχανοκομικής αλυσίδας, μεταξύ των οποίων και η νέα τομάτα Kabrera.
Πρόκειται για ένα νέο υβρίδιο καθώς και για τον πρώτο καρπό μιας σειράς εντεταμένων ερευνών που διενεργεί τα τελευταία 4 χρόνια η AGRIS σε συνεργασία με τον γαλλικό οίκο HM Clause, με στόχο τη δημιουργία γενετικού υλικού τομάτας που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες της ελληνικής αγοράς.
Τα αποτελέσματα των καλλιεργειών της τομάτας Kabrera έχουν αναδείξει μοναδικά ποιοτικά χαρακτηριστικά που δεν συναντώνται σε άλλα υβρίδια της ελληνικής αγοράς, όπως δυνατότητες υψηλής παραγωγής, μεγάλη διατηρησιμότητα, έντονο κόκκινο χρώμα και γεύση, καθώς και συνεκτικότητα και ομοιομορφία καρπού.
Για συμβουλές και περαιτέρω πληροφορίες η AGRIS διαθέτει γεωπόνους που μπορούν να εξυπηρετήσουν σε κάθε περιοχή.
 
 
Αναδασμός Παχειας Άμμου, Ιεράπετρα
Τηλέφωνο: 28420 95010
e-mail: creta@agris.gr