Ιεράπετρα: Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης νερού και λιπασμάτων στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

10:00 π.μ. - Τρίτη, 24 Μαΐου 2022
10:05 π.μ. - Τρί, 24/00/2022
Image: Ιεράπετρα: Ημερίδα για τις νέες τεχνολογίες μείωσης κατανάλωσης νερού και λιπασμάτων στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας στις 18:00

Το Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο Δήμος Ιεράπετρας σας προσκαλούν σε ημερίδα που συνδιοργανώνουν την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιεράπετρας.

Η ημερίδα διοργανώνεται στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος ‘NUTRISENSE’, που χρηματοδοτείται από το ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ. Ο τίτλος της ημερίδας είναι:

“Νέες τεχνολογίες για μείωση της κατανάλωσης νερού και λιπασμάτων στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες”

Πρόγραμμα Ημερίδας

17.30 – 18.00 Εγγραφή στην ημερίδα

18.00 – 18.30 Καλωσόρισμα - χαιρετισμοί

18.30 – 19.00 www.nutrisense.online. Μία νέα εφαρμογή για την διαχείριση της θρέψης – λίπανσης και την ανακύκλωση των απορροών της υδρολίπανσης σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες Δημήτρης Σάββας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών

19.00 – 19.30 Σύγχρονες μέθοδοι και τεχνολογίες ανακύκλωσης των απορροών για την μείωση της κατανάλωσης νερού και λιπασμάτων στις υδροπονικές καλλιέργειες Γεωργία Ντάτση, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Κηπευτικών Καλλιεργειών

19.30 – 20.00 Σύγχρονος εξοπλισμός για την εφαρμογή υδρολίπανσης στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες. Σημερινή κατάσταση και προοπτικές Νίκος Μουτεβελής, ALAGRO Α.Ε.

20.00 – 20.30 Περιβαλλοντικά αποτυπώματα: Τι είναι και ποια η σημασία τους για τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες

Θωμάς Μπαρτζάνας, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εργαστήριο Γεωργικών Κατασκευών

20.30 – 21.00 Συζήτηση

21.00 – 22.00 Ελαφρύ Δείπνο

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τον Δήμο Ιεράπετρας

Η ημερίδα πραγματοποιείται με την υποστήριξη του ΕΛΙΔΕΚ στο πλαίσιο χρηματοδότησης του ερευνητικού προγράμματος NUTRISENSE.